ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför lämnade Happy Jankell julkalendern 2022 – SVT bekräftar

12 dec, 2022 
Happy Jankell och SVT:s julkalender 2022
Happy Jankell stod från början med i rollistan för julkalendern 2022.
Nu avslöjar hon varför hon plötsligt plockades bort och ersattes i Kronprinsen som försvann.
– Jag skulle spelat Augustina men Alva Bratt tog över rollen
Annons
Hänts julkalender 12 – Mums...Brand logo
Hänts julkalender 12 – Mums...

SVT:s årliga julkalender är i full gång, varje dag fram till julafton sänds ett nytt avsnitt.

I år heter julkalendern Kronprinsen som försvann och handlar om kronprinsen Carl Wilhelm och hans spännande resa. Historien börjar med att prinsens mamma – drottningen försvinner, vilket i sin tur leder till att kronprinsen tvingas fly från det kungliga slottet. Under sin flykt ute i det hårda och verkliga livet så lär han känna en fattig flicka vid namn Hilda.

Happy Jankell plockades bort från julkalendern 2022 – därför ersattes hon

Förutom Carl Willhelm, som spelas av Xavier Canca-Englund och Hilda som spelas av Kerstin Linden så får tittarna följa karaktären Augustina, en hertiginna som hoppas på att ta över tronen nu när slottet står tomt. I rollen som Augustina ser vi Alva Bratt, 24. Men Alva var egentligen inte tänkt att spela rollen – det kan nu Hänt avslöja.

Annons

När julkalendern till en början presenterades stod nämligen Happy Jankell, 28, med i rollistan. I ett meddelande till Hänt förklarar Happy vad som hände och varför hon plötsligt inte kom att bli en del av årets julkalender.

”Av privat anledning var jag tvungen att hoppa av projektet innan inspelningen satt igång. Men de glömde att skriva av mig från rollistan. Jag skulle spelat Augustina men Alva Bratt tog över rollen med bravur! Hon är så duktig och gör en utmärkt Augustina!”, skriver Happy till Hänt.

SVT om att Happy Jankell plockades bort ur julkalendern 2022

När Hänt når SVT bekräftar även de vad som hände gällande Happys roll i produktionen.

”Det stämmer att Happy skulle ha varit med i årets julkalender, men hon fick hoppa av av personliga skäl. Istället fick Alva Bratt rollen som Augustina”, skriver Lisa Andrae, projektledare för julkalendern på SVT i ett mejl till Hänt.

Andra medverkande i årets julkalender är Maria Lundqvist, Arvin Kananian, Dilan Gwyn, Anton Lundqvist med fler.

FOTO: TT/SVT

Annons