hänt exklusivt

Bluffen i Farmen 2023 avslöjad – här ligger Torpet egentligen

TORPET 2023, ANNA BROLIN

Något som är säkert när det gäller Farmen är att det inte alltid är som det ser ut på tv.
Nu avslöjas bluffen om var Torpet ligger – egentligen!

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Uje Brandelius talar ut om sjukdomskampen – timmar innan Melodifestivalen
0:51

Efter reklamen: Uje Brandelius talar ut om sjukdomskampen – timmar innan Melodifestivalen

(0:51)

Slå på ljud

Årets säsong av Farmen är i full gång och nu är det faktiskt inte särskilt långt kvar tills vi får veta vem som kammar hem hela kalaset.

I vanlig ordning består deltagarna av en salig blandning av människor och det som de har gemensamt är att ingen har speciellt mycket kunskap om livet på en farm. Det som dock har stuckit ut från den här säsongen är att ovanligt många deltagare har valt att lämna tävlingen självmant.

I skrivande stund är vi faktiskt uppe i hela sju personer som lämnat frivilligt och i söndagens ting valde Tova Andersson, 34, att göra en läggmatch.

Wincents kritik mot avhoppen i Farmen 2023

Farmen-mentorn Hans Wincent har tidigare uttalat sig till Hänt om vad han egentligen tycker om alla dessa avhopp. Och han är inte särskilt glad över det.

– Jag har funderat en del över det också, vad det kan bero på att folk väljer att hoppa av. Det är klart att det är en tuff säsong, för de har inte haft speciellt mycket från början. Potatisen var inte så välväxt när säsongen drog igång, utan de har i stort sett haft hel råg som de ska mala och leva på. Så det kan väl vara en sak, sa Wincent till Hänt och fortsatte:

– Men det var ju ingen av dem som uppgav det som skäl för att lämna. Möjligtvis Sandra då, som hade problem med magen.

Sandra lämnade när hon befann sig på Torpet.

Bluffen i Farmen avslöjad – här ligger Torpet

Precis som förra året är sidoprogrammet Torpet en plats man gärna vill komma till. Det är nämligen där man kan samla på sig de värdefulla amuletterna. Nytt för i år är dock att amuletterna kan användas när som helst och alltså inte bara i finalen – som det varit tidigare år.

I programmet sägs det ofta: "Nu är det dags att bege er till Torpet” och så promenerar deltagarna iväg. Samma sak gäller när de kommer tillbaka från Torpet. Då kommer de gående på den klassiska grusvägen som leder in till gården Norra Brandstorp.

Med andra ord får tittarna intrycket av att Torpet ligger på gångavstånd från Farmen. Men så är inte fallet! Torpet ligger flera mil bort från den riktiga inspelningsplatsen, faktum är att det är så långt så du måste köra bil i 45 minuter för att ta dig dit.

Detta var något som Hänt kunde avslöja redan förra året och en person som varit på Torpet i år är Tova Andersson. Nu kan även hon bekräfta för Hänt att så är mycket riktigt fallet.

I ett meddelande till Hänt förklarar hon att Torpet ligger ungefär 40 minuters bilresa bort.

TORPET 2023
FOTO: TV4

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN