LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bluffen i Bonde söker fru – produktionen avslöjar detaljen

14 dec, 2022 
Linda Lindorff och Jon-Krista i Bonde söker fru
Bonde söker fru spelas in under somrarna på böndernas gårdar.
– Sommaren är lång, säger Linda Lindorff i säsongspremiären.
Men nu avslöjar produktionen en häpnadsväckande detalj som avslöjar bluffen i programmet.
Annons
Matthew Haggerty- Redflags Brand logo
 Matthew Haggerty- Redflags

I säsongspremiären av Bonde söker fru 2022 inleder programledaren Linda Lindorff, 50, med att säga att det är en lång sommar som bönderna som söker efter den stora kärleken har framför sig.

– Sommaren är lång och bjuder på många överraskningar, säger Linda.

Även renskötaren Jon-Krista, 29, säger i inledningen av programmet att den gångna sommaren varit ett av hans största äventyr någonsin.

– Den här sommaren har varit ett av mina livs största äventyr, säger Jon-Krista.

Men är det verkligen en hel sommar? I en intervju med Hänt kan inslagsproducenten Jennifer Erlandsson som dessutom varit med i programmet som bonde avslöja att så inte är fallet. Sanningen är den att inspelningen på böndernas gårdar bara pågår i tio dagar.

Annons

– Jag tror att det är tio dagar per gård på sommaren. Så det är tio dagar från att vi börjar till att slutvalet görs den tionde dagen, så brukar det vara, berättar Jennifer för Hänt.

Henriks brevskrivare valde att lämna gården: ”Gått så fort

En av brevskrivarna på Henriks gård valde mitt under programmet att lämna gården på eget bevåg och för Hänt berättade Rebecca att det dels hade med den korta tiden att göra – vilket man kan förstå om det handlar om att frambringa känslor på tio dagar.

– Jag kände typ att det hade gått så fort och det var lite svårt att hinna med alla känslor. Man hann inte bearbeta saker för så där fort går det ju inte om man dejtar någon hemma. Det gick för fort och jag kände att jag ville avbryta för mina känslor hängde inte med, säger Rebecca.

Annons

Jennifer förklarar att just det är den vanligaste frågan om programmet – hur kan man bli kär på bara tio dagar?

– Den vanligaste kommentaren är ”men hur kan man bli kär på tio dagar?”. Men hela dejtingfasen speedas upp, du får hjälp och det blir väldigt intensivt. Och du behöver aldrig fundera över om man är för påflugen, du vet alla osynliga regler som finns inom dejting försvinner ju. Så kommer Linda och frågar om man vill vara kvar så då vet man ju om hen är intresserad. Om man lär känna folk på ett helt annat sätt. Så det går fort, men det känns ändå som att man hinner med väldigt mycket.

Så fick Bonde-Jennifer jobbet som inslagsproducent

Jennifer Erlandsson var en av bönderna som sökte efter den stora kärleken i programmet 2016. Redan under hennes egen medverkan fick hon hoppa in som inslagsproducent efter den turbulenta inledningen av säsongen när två av bönderna fick ihop det.

Sedan dess har hon jobbat som inslagsproducent på Bonde söker fru varje sommar.

– Jag brukar säga att jag är 51% på böndernas sida och 49 % på produktionens sida. Det är både en styrka och en svaghet beroende på situation, säger Jennifer till Hänt och skrattar.

FOTO: TV4

Annons