LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Björn Ulvaeus talar ut om ABBA-återföreningen

09 sep, 2017 
Hänt
Forne ABBA:n Björn Ulvaeus har kämpat länge med ett dåligt självförtroende och gymmar gärna till "Game of Thrones". I podden "Genivanor" berättar han också om den oväntade ABBA-återföreningen under "Mamma Mia! The Party!". "Vi gick upp där på scenen i kanske 40 sekunder."
Annons

Björn Ulvaeus, 72, är ständigt aktuell.

I podcasten “Genivanor” berättar han om sitt dåliga självförtroende som han under stora delar av sitt liv tampats med.

– Det är irrationellt många gånger, och man ser att det är irrationellt men det är svårt att inte dras med ändå många gånger. Numera har det rationella tagit över och mitt rationella jag tycker att det är fånigt. Det empiriska visar att det är fånigt, säger han.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Björn Ulvaeus berättar också att han genom åren blivit mer förlåtande mot sig själv.

I podcasten “Genivanor” berättar han också om sina mat- och träningsvanor. Björn Ulvaeus säger att han har ett gym i källaren där han försöker träna mellan 30 och 45 minuter varje dag. Under tiden han tränar brukar han titta på film – bland annat den populära HBO-serien “Game of Thrones”.

– Jag försöker också numera hålla vikten genom att inte äta före klockan 12. Många kommer säga nu att det är väldigt onyttigt att hoppa över frukosten, men jag vet inte. Man får i sig mindre kalorier i alla fall, säger Björn Ulvaeus.

Annons

Under samtalet dyker också frågan om en återförening av ABBA upp. Men enligt Björn Ulvaeus är det bristen på lust som satt käppar i hjulet.

I samband med premiären av “Mamma Mia! The party!” blev det ändå en slags återförening. Enligt Björn Ulvaeus var den dock väldigt spontan.

Agnetha och Frida satt vid samma bord här borta. Plötsligt kom Benny och sa det till mig: “Du, damerna vill gå upp och tacka fansen”, för det var en så varm stämning och jag tänkte bara: Wow, vad kul! Sedan letade jag frenetiskt i huvudet efter ett hål, eftersom den här kvällen är ganska hårt dramaturgiskt styrd. Sedan hittade vi ett sådant och gick upp där på scenen i kanske 40 sekunder, säger Björn Ulvaeus i podcasten.

Artikeln publicerades först på Året Runt.

Text: Helena Sjögren

Foto: IBL, Stella Pictures

Annons