abba

Björn Ulvaeus miljonuppgörelse med ex-hustrun Lena Ulvaeus

Björn och Lena Ulvaeus

ABBA-Björn Ulvaeus skilde sig i fjol.
Nu kan Expressen avslöja en uppgörelse han gjort med sin ex-fru, som berör rätt många miljoner..

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Abba–Björn Ulvaeus framtidsplaner med Christina Sas
0:44

Efter reklamen: Abba–Björn Ulvaeus framtidsplaner med Christina Sas

(0:44)

Slå på ljud

ABBA-profilen Björn Ulvaeus hade nog ett händelserikt 2022. Det var inte riktigt som att han var tillbaka på scenen, men nästan. För i fjol kom ABBA tillbaka – men som digitala avbilder. Gruppen körde en serie konserter med sina avatarer i London, som togs emot av stående ovationer.

Utöver det så skilde sig också Björn i februari, från exet Lena Ulvaeus. Paret valde att gå skilda vägar efter 41 år som gifta.

I ett gemensamt uttalande sa ex-paret då:

”Efter många fina och händelserika år har vi bestämt oss för att skilja oss. Vi förblir nära och goda vänner och kommer att fortsätta att fira våra barnbarns födelsedagar och andra familjehögtider tillsammans”.

Björn behåller ex-parets sommarbostäder – uppgörelsen avslöjad

Nu har Björn flyttat till ett nytt boende sedan skilsmässan, en lyxvåning på Östermalm. Hur det skulle bli med ex-parets bostad har dock varit oklart länge. Men nu kan Expressen avslöja att Björn tar ex-parets båda sommarhus i Stockholms skärgård. En av bostäderna ligger på Värmdö. Enligt tidningen var huset under 2010, när paret införskaffade det, värt 26 miljoner kronor. Den andra bostaden ligger på Rummarö, och köptes 2014 för 12,5 miljoner kronor. Expressen skriver även att i mitten av november stod makarnas gemensamma villa kvar i bådas ägo.

Expressen har tidigare rapporterat att Lena Ulvaeus har rätt till minst 50 miljoner kronor vid en skilsmässa, enligt ex-parets äktenskapsförord.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Björn Ulvaeus lycka med Christina

Idag är Björn tillsammans med sin nya kärlek, Christina Saas, vilket Hänt var först att avslöja.

Christina har nu även flyttat in hos Björn på Östermalm.

– Det här är min partner Christina. Vi dejtade ett litet tag och jag kände att jag ville ta med henne på det här eventet. Så det här är första gången som vi typ går ut tillsammans. Vi har dejtat ett kort tag, berättade Björn för Hänt i somras.

Björn och Christina.

Björn och Christina.

FOTO: Eero Hannukainen/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN