Björn Skifs dolda handikapp: Trodde jag var odödlig

03 mar, 2017 
Björn Skifs trodde att han var odödlig som artist. Något som slog honom i bakhuvudet när han drabbades av sitt dolda handikapp.
Annons

När Björn Skifs, 69, intervjuades SVT:s “Skavlan” drog han ned stora applåder efter sitt ställningstagande för hörapparater.

Det var programledaren Fredrik Skavlan som förde det dolda handikappet på tal, men Björn var inte sen med att öppna upp sig om skadan och med att erkänna att den faktiskt beror på hans karriär.

– Ja, jag tror att jag får skylla mig själv faktiskt, säger Björn Skifs ärligt.

Han förklarar hur han i början av karriären var väldigt oförsiktigt och stod nära högtalarna när han uppträdde.

– Speciellt i början kändes det som att man var odödlig, säger Björn Skifs.

Men för 10-15 år sedan kom de första symptomen smygandes, det startade med tinnitus.

Björn Skifs står upp för människor som har hörapparat.

– Sen märktes det framför allt på höger örat som jag började tappa på, det var det örat som var närmaste högtalaren. Jag har mig själv att skylla, det är en krigsskada, säger han.

Annons

Samtidigt är Björn Skifs snabb med att påpeka att det inte är något han skäms över eller hymlar med, istället tycker han att vi borde prata med om det.

– Vi måste börja snacka om det här, och inte tycka att det är pinsamt att ha hörapparat. Egentligen är det lika självklart som att ha de här, säger Björn Skifs och håller upp sina glasögon.

En gest som fick publiken i studion att applådera hejdlöst,

– Jag tror många är glada för att du säger just det här, hyllar Skavlan sin gäst.

Skavlan sänds i SVT1 på fredagar klockan 21.00.

FOTO: Ibl, SVT

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

 

Annons