LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tommy Körberg om turnén med Skifs: Det är en revansch

28 dec, 2016 
Linnéa Geijer
De möttes på scen för 50 år sedan. Nu har Björn Skifs och Tommy Körberg fullt upp med sin stora återföreningsturné.
Annons

De träffades redan 1966 i Sveriges Radios popbandstävling. Björn Skifs, 69, ställde då upp med sitt band “Slam Creepers”och Tommy Körberg, 68, med sitt “The Maniacs”. Skifs knep då förstaplatsen, medan Tommy kom tvåa, men utanför tävlingen formade de unga musikerna en vänskap som är stark än idag. Men sedan dess har de inte delat scenen med varandra, förrän i augusti, då de återförenades på Skansen, precis innan deras nya turné “50 år senare” satte igång.

– Det var ju egentligen inte så jättelänge sen vi bestämde oss för att göra turnén. Nu är det så moderna tider att man blir nostalgisk när man tänker på 2013, skrattar Tommy.

Han tar upp telefonen och visar turnédatumen. Efter en show i Malmö blir det två i Göteborg och två på Globen i Stockholm, och han kan inte låta bli att le då han berättar för Hänt hur det hela bestämdes förra sommaren.

– Vi satt hos Björns svärföräldrar i Trosa och pratade: “Vafan, ska vi inte göra något!” och då sa han ” Har du tänkt på det att nästa år är det 50 år sedan vi stod på scenen tillsammans… 50 år!”. Så vi bara bestämde att vi måste göra något!

Körberg och Skifs återförenades först på Skansens scen i augusti.

De skred genast till verket.

– Då var det ju en revansch, säger han och lägger extra ord på sista ordet innan han tillägger:

– En revansch. Och vi stod också på scen exakt samma dag som vi gjorde sist. Men nu har vi bara kallat det för “50 år senare”.

Revansch låter ju nästan lite coolare?

– Jo, men affischen är ju i boxningskläder, säger Tommy med glimten i ögat.

skivsvskorgberg-banner

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons