LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Björn Hellberg och Inger flyttar – berättar om bakslaget: ”Vemodigt”

23 jul, 2023 
Björn och Inger Hellberg
Björn Hellberg och hans hustru ska flytta.
Detta efter att kärleken Inger fått problem att gå i trapporna.
– Nu ska vi flytta till ett ombyggt spannmålsmagasin 300 meter härifrån, säger han till Aftonbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mikael Ymer tillrättavisar Carina BergfeldtBrand logo
Mikael Ymer tillrättavisar Carina Bergfeldt

Tv-profilen och journalisten Björn Hellberg har just nu fullt upp. Han jobbar med Båstadtennisen, som han har bevakat sedan 1958.

Utöver det håller han även på med en flytt, tillsammans med sin kärlek Inger.

Björn och Inger träffades för 45 år sedan. Under en stor del av den tiden som de levt tillsammans har de bott i Björns barndomshem, ett våningshus. Att de är just två plan i huset är något som orsakar problem, då Inger har svårt med trapporna.

Annons

Björn berättar för Aftonbladet:

– Vi bor i ett funkishus med en brant trappa och jag kände mig väldigt ängslig för min fru Inger som har svårt att gå i den trappan. Nu ska vi flytta till ett ombyggt spannmålsmagasin 300 meter härifrån, det är en lägenhet som ligger i bottenplan och det känns bra, men vemodigt. Min familj flyttade in här 1948 och jag och Inger har bott här sedan 1980. Men vår yngste son Esse ska ta över huset och det känns bra.

Björn Hellberg
Björn Hellberg. Foto: Malin Bondeson

Därför ska paret förnya sina löften – 44 år efter vigseln

I samma intervju berättar han hur paret nu ska förnya sina löften, 44 år efter att de vigdes. Det var då en mindre ceremoni och nu vill de gifta sig i en kyrka.

Annons

– Ja, vi har tänkt att förnya våra äktenskapslöften. Vi hade en väldigt liten och enkel vigsel för 44 år sedan utan våra närmaste närvarande. Förutom prästen så var det två bröllopsvittnen så vi var fem personer. Så vi ska ha något större i Laholms kyrka, det känns väldigt bra. Vi räknar med att göra det nästa år.

Björn och Ingers kärleksknep: ”Ömsesidig respekt”

Paret har som sagt hållit i ihop i 45 år. Enligt Björn är knepet att inte reta upp sig på småsaker hos varandra. Han avslöjar hur Inger och han har fått kärleken att blomstra i så många år:

Annons

– Det handlar mycket om ömsesidig respekt och man lyssnar på varandra. Vi har i stort sett aldrig grälat. Vi hade ett embryo till gräl på 90-talet i Visby, men det mojnade på en minut. Vi var stressade och oense om vilken väg vi skulle ta tillbaka, då höjdes tonen, annars har vi aldrig bråkat. Många retar upp sig på småsaker hos varandra, men det finns inget skäl att göra det. Det är hemligheten med ett lyckligt äktenskap, säger Björn och tillägger:

– Jag är mycket lycklig med Inger, det hade inte kunnat vara bättre. Det bästa med henne är att hon är väldigt omtänksam och humoristisk. Vi delar många intressen som musik, vi gillar allt mellan Schubert och Owe Thörnqvist.

Björn Hellberg jobbade länge med Ingvar Oldsberg.
Björn Hellberg jobbade länge med Ingvar Oldsberg. Foto: Janerik Henriksson
Annons