Björn Borg och hustrun säljer lyxvillan – efter nya livsbeslutet

Björn Borg och hustrun Patricia
Tennisproffset Björn Borg och hustrun Patricia Östfeldt har ägt herrgården Alstaholm på Ingarö i hela 16 år. Efter att makarnas livssituation förändrats har de nu bestämt sig för att sälja lyxvillan.
Annons

Sedan 2003 har Björn Borg, 63, och hustrun Patricia Östfeldt, 49, på heltid huserat i herrgården Alstaholm på Ingarö, utanför Stockholm. Nu säljer Borg herrgården och begär 20 miljoner kronor, enligt Expressen.

Annons

Lyxhuset ligger på en 17 000 kvadratmeter stor strandtomt i en skärgårdsvik, i priset ingår egen brygga och båthus.

”Det är dags för ett nytt kapitel i våra liv! Vi ser väldigt mycket fram emot vad livet har att erbjuda. Det här huset kommer snart att finnas på marknaden”, skriver makarna Borg på sitt gemensamma Instagram-konto.

I kommentarsfältet är det flera personer som sörjer att paret inom en snar framtid inte kommer att bo kvar i huset längre. Men många är också stöttande och en del följare är sugna på att spana in lyxvillan.

Annons

”Alltid kul med förändring o nya utmaningar… lycka till”, skriver en person i en kommentar.

”Oj vilket paradis. Nu blir det att börja spara”, skriver en annan.

”När kommer den ut på marknaden? Eller kan man redan nu ta en titt?”, skriver en tredje nyfiken följare.

Därför har Björn Borg och Patricia bestämt sig för att flytta

Tennisproffset köpte den 434 kvadratmeter stora kåken för 3,1 miljoner 1984 men Björn Borg har under åren även bott i Monaco och på Strandvägen i Stockholm. När sonen Leo, 16, föddes flyttade familjen ut till herrgården på heltid 2003.

Ett skäl till att de säljer huset är att det blivit för stort när barnen flyttat hemifrån. Nu vill Björn Borg och Patricia komma närmare stan samt ha möjlighet att tillbringa mer tid utomlands.

Annons

Familjen är redan nu ute på många resor eftersom sonen Leo går i sin pappas fotspår och satsar på en tenniskarriär. Han har redan servat hem ett guld i junior-sm och kvalat in till Stockholm Open.

Björn Borg och Patricia Östfeldt har varit gifta sedan 2002.

FOTO: CASPER HEDBERG / NY Times / TT, Ivan Da Silva, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…