Birros ex-fru skamlösa auktion – bröllopstavlan på Tradera

Efter den uppslitande skilsmässan säljer nu Marcus Birros ex-fru Jonna Vanhatalo deras bröllopsporträtt. "Ett bisarrt stycke konst som ingen egentligen behöver eller vill ha", skriver Jonna.

Marcus Birro, 44, och ex-frun Jonna Vanhatalo, 40, gick skilda vägar 2015. Nu auktionerar Jonna ut parets bröllopsporträtt på Tradera.

Instagram skriver Jonna om valet att sälja tavlan och “bli kvitt gammalt skit”.

“Det var en bröllopsgåva som inte längre fyller någon som helst funktion hos mig efter en minst sagt välbehövlig skilsmässa förra året. Min knytnäve råkade gå igenom tavlan när det var som mest infekterat i bodelningen, men det är ett symboliskt vackert värde i slaget som samtidigt på något sätt blev starten på något nytt”, skriver Jonna Vanhatalo och fortsätter:

“Så i ett skamlöst försök att komma på fötter igen ger jag nu dig den unika chansen att äga ett bisarrt stycke konst som ingen egentligen behöver eller vill ha. Allt överskott skänkes till valfri kvinnoorganisation.”

https://www.instagram.com/p/BRYv6dlARB_/?taken-by=finnjonna&hl=sv

Marcus Birro jobbar nu på sin första roman på sju år, “Lämna mig inte”, som är en självupplevd bok som handlar om uppbrott och kärlek. Birro känner att han är väldigt mån om att bygga relationer inför framtiden, inte riva dem, och tycker det Jonna skriver om tavlan känns onödigt.

– För mig känns det obegripligt att hon fortsätter släpa oss och det vi hade i smutsen. I romanen jag ger ut har jag plockat bort allting som skrevs i affekt under den svåra tiden, skriver Marcus Birro i ett sms till Hänt och fortsätter:

– Jag vet inte vad hon tror hon vinner på det här, billiga poänger hos hatarna möjligen.

Birro tillägger att han under deras tid tillsammans ville ställa undan tavlan, men att Jonna ville ha den framme.

– Jag förstår att hon vill sälja den. Den är väldigt ful. Jag är snyggare i verkligheten.

Det är inte första gången som Jonna auktionerat saker som kan få henne att tänka på Birro. När Marcus flyttat ut lade Jonna ut en annons på Blocket där hon sålde exets kvarglömda kläder.

– Finns väl inte så mycket att säga. Jag behöver pengarna helt enkelt. Kanske ett slags avslut för mig när skilsmässan strax är klubbad. Ut med det gamla, sa Jonna Vantatalo då till Hänt.

Bland de sålda kläderna fanns bland annat exklusiva skjortor från Stenströms. Jonna avslutade den annonsen med texten: ”Han hade bra smak den jäveln”.

Om du är sugen på tavlan är det tre dagar kvar i budgivningen. I skrivande stund har tavlan fått 96 bud och priset är uppe i 5 700 kr, du hittar annonsen här.

LÄS OCKSÅ: Birro om attacken på ex-tjejen: Feministerna kallar Michaela för hora

Foto: Instagram, IBL

SENASTE NYTT!