Idol 2023 marknadsföring banner

Birro om attacken på ex-tjejen: Feministerna kallar Michaela för hora

10 dec, 2016 
AvOla Brising
Imorgon har Marcus Birro sin standup-show på Boulevardteatern i Stockholm. Det drivs hatkampanjer mot honom och feminister kallar hans före detta flickvän för hora. Men Marcus lovar att slå tillbaka med kärlek och värdighet.
Annons

I mitten av november rapporterade Hänt om att Marcus Birro, 44, tvingats ställa in flera föreställningar på sin tänkta standup-turné med föreställningen “Sveriges sista punkare”. Detta efter att ha tagit emot grova hot och utsatts för vandalisering:

– Folk har ringt och hotat oss, rivit ner affischer på stan och även hotat Fredrik direkt då han satte upp affischer, berättade Marcus.

Det som från början skulle ha blivit en höstturné krympte likt kejsarens nya kläder snöpligt nog ner till ett ynka fristående gig på Boulevardteatern i Stockholm nu på lördag 10 november:

– Det blir en kväll i solidaritetens och respektens namn. Det är viktigare än någonsin att vi sträcker ut händer i det offentliga samtalet istället för dessa ständiga tjuvgrepp, sa Marcus.

4085435 2015-08-25 Marcus Birro har bokrelease. På bilden: Marcus Birro COPYRIGHT STELLA PICTURES
Marcus Birro har blivit utsatt för hatkampanjer.

Under veckan inför Marcus föreställning har han fått ta emot nya trakasserier i sociala medier:

– Vi möts av extremt mycket ilska från “den goda sidan”. Det är kvinnor som kallar sig “feminister” men som bara är mobbare som blivit kvar på skolgården. Det är samma folk som efter min skilsmässa skickade vykort där de önskade att jag skulle dö, skrev att Michaela var en hora och att mina barn skulle omhändertas.

Annons

Han berättar om påhoppen på före detta flickvännen Michaela Kälveskog, 29, och hans familj:

– De har kallat Michaela för hora. De har hotat mig och mina barn… De borde skämmas.

5215655 EJ ABO 2016-04-19 Restaurang Mamas and Tapas 25-års middag Pictured: Marcus Birro och Michaela Kälveskog Copyright Sigge Klemetz / Stella Pictures
Marcus och Michaela separerade i vintras, men umgås nu igen.

Marcus går så långt som till att säga att han utsätts för hatkampanjer:

– De kampanjar överallt om att ingen ska gå dit… Jag har nog aldrig varit mer peppad på att framträda än vad jag är efter det här. Det är faktiskt fullständigt sinnessjukt att vuxna kvinnor anser sig ha rätten att attackera mig och det jag gör, och de som kanske gillar det jag gör, med hat, hot och rena trakasserierna.

Trots det lovar författaren och den nyblivne ståupp-komikern att inte sänka sig till sina belackares nivå:

– På lördag anfaller vi med kärlek och värdighet.

Foto: Stella

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons