Idol 2023 marknadsföring banner

Marcus Birro tvingas ställa in sin nya show: "Jag är hotad"

17 nov, 2016 
AvOla Brising
Först en jobbig separation och på det kan Hänt avslöja att Marcus Birro i lördags tvingades ställa in premiären av sin standup-show "Sveriges sista punkare" i Ludvika efter hot och vandalisering. Klockan 11.45 idag ställdes även morgondagens föreställning i Ljusdal in.
Annons

Författaren och mediaprofilen Marcus Birro, 44, skulle ha haft premiär för sin standup-föreställning “Sveriges sista punkare” på Folkets hus i Ludvika lördagen den 12 november. Kort innan rapporterade Dalarnas Tidningar att han ställde in showen på grund av bristande biljettförsäljning. Men när Hänt pratar med Birro förklarar han att så inte riktigt var fallet:

– Det hade sålts en del biljetter, men folk har ringt och hotat oss, rivit ner affischer på stan och även hotat Fredrik direkt då han satte upp affischer. Han ringde mig och var rädd. Då bestämde vi oss gemensamt för att det var lika bra att ställa in.

STOCKHOLM SWEDEN 15-10-15 Premiären av humorföreställningen Partaj på Cirkus i Stockholm Bilden Marcus Birro Foto © Eero Hannukainen EEROBILD AB IBL
Marcus Birro har tvingats ställa in sin standup på grund av hot.
Annons

Fredrik Elfqvist, 25, är komikern som supportar Marcus i “Sveriges sista punkare”. Marcus fortsätter:

– Det mediala drevet mot mig de senaste åren gör att folk tror jag är någon jag inte är. Jag är öppet byte och på små orter som Ludvika är de lite efter. Det som var aktuellt för två år sedan är fortfarande aktuellt där.

Han berättar att han förra veckan uppträdde i en kyrka i Tingeryd utanför Göteborg och fick bra gensvar, men att det är väldigt olika på olika platser. Imorgon har han en föreställning inbokad på Slottegymnasiet i Ljusdal.

– Den ska vi genomföra som planerat, säger Marcus till Hänt.

birro
För bara någon vecka separerade Marcus från Michaela. Nu har han tagit emot allvarliga hot som gjort att han tvingats ställa in föreställningen.

Han vill inte prata så mycket om exakt på viket sätt de blivit hotade eftersom han inte vill framstå som gnällig.

Annons

– Folk tycker jag är l en offerkofta som bara gnäller om allt som är jobbigt och jag är tvungen att inse att jag själv lite har satt mig i den situationen. Jag blir tvungen att ta konsekvenserna av att jag skriver vad jag tycker och är den jag är.

Marcus fortsätter:

– Föreställningen handlar ju just om att jag driver med mig själv och mitt mediala självskadebeteende. För så fort jag hamnar i lägen där det går för bra för mig så förstör jag för mig själv. Jag gör allt på känsla.

Vad menar du med det?

– Jag kan inte hålla käften utan säger vad jag tycker. Jag kan inte sitta i någon lägenhet som Jenny Strömstedt och vara taktisk, smart och politiskt korrekt.

Marcus Birro Eurovision fest på Volvo Car Showroom, Stockholm 16-05-13 Foto © Eero Hannukainen EEROBILD AB IBL
Birro vill inte vara gnällig eftersom han trots hoten fått mycket positiv respons.

Han säger att en orsak till att han inte vill gnälla om de hot han tagit emot är att han faktiskt får väldigt mycket mer positiva reaktioner än negativa:

Annons

– Jag får otroligt mycket positiv respons också och då blir jag väldigt glad. Folk skriver att de tycker jag är modig som står för mina åsikter. Jag är på en väldigt mycket bättre plats nu än för två år sedan. Därför vill jag inte gnälla. Och eftersom det gått ett par år nu har folk börjat förstå att jag hade rätt i vad jag skrev då.

Klockan  11.45 kom det dock upp på Ticketmasters hemsida att även föreställningen i Ljusdal är inställd. Då vi ringer tillbaka till Marcus och frågar om han och Fredrik blivit hotade även i Ljusdal har han själv ingen aning om att även morgondagens föreställning ställts in:

– Det är Fredrik som skött bokningarna i Dalarna. Jag har ingen aning om vad som har hänt där. Blir tvungen att återkomma om det.

Texten uppdateras fortlöpande.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons