Bingolotto om det höjda priset på lotterna inför uppesittarkvällen

Bingolottos Stefan Odelberg och Lotta Engberg
Exklusivt

Bingolottos uppesittarkväll närmar sig med stormsteg.
Men förra året meddelande programmet att de höjt lotterna med 100 procent, och inför årets uppesittarkväll kvarstår prishöjningen trots kritikstormen.
Nu svarar Bingolotto på anledningen bakom prishöjningen.
BingoLotto – minns du programledarna?
Slå på ljud

Bingolotto är ett av Sveriges mest folkkära program som sänds varje söndag året om. Varje år sänds programmet dessutom den 23:e december, den så kallade uppesittarkvällen där flera svenska hushåll samlas och spelar i hopp om vinst.

Vanligtvis kostar lotterna 50 kronor styck – något som 23 december och 31 december förra året ändrades till 100 kronor. Trots den stora kritikstormen som uppstod förra året så kvarstår faktumet att lotterna kommer kosta 100 procent mer även detta år. Nu svarar Bingolotto på anledningen.

Därför är tittarna säkra på Bonde-Backis slutval

Så blir Bingolotto uppesittarkväll 2021 – artister och gästerna

I år kommer programledarduon Stefan Odelberg och Lotta Engberg bjuda på en överraskning, enligt Eva Rados, producent för programmet.

– Våra programledare kommer att få visa sina skådespelaretalanger, säger Eva Rados.

I rimstugan hittar vi Lego masters-programledaren och Youtubern Mauri Hermundsson, programledaren och tidigare Let's dance-profilen Carin da Silva, samt artisten och komikern Daniel Norberg.

I år är dessutom vinstpotten rekordhög då vinster för svindlande 235 miljoner kommer att delas ut, skriver Bingolotto på deras hemsida.

Artisterna som uppträder är Bo Kaspers Orkester, Weeping Willows med Lisa Nilsson, 51. Björn Skifs, 74, Mello-vinnaren Tusse, 19. Musikalstjärnan Emmi Christensson, 37, samt artisterna Liamoo och Klara Hammarström.

Hänt har tidigare rapporterat om uppesittarkvällen där du kan läsa allt om tiderna och information om artisterna.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Bingolotto har höjt priserna på lotterna med 100 procent

Förra årets uppesittarkväll gav rejält med pengar i kassan hos Sveriges föreningar. 100 miljoner kronor delades ut på olika håll runtom i landet, skriver Expressen.

”Därför att det viktigaste för oss, vårt varför, alltid är att bidra med så mycket pengar som möjligt till landets klubbar och organisationer via försäljning av våra lotter. Det är därför vi finns till, det är vårt uppdrag. Vi vet också att det, under ett nästan overkligt år, är mer angeläget än någonsin.” skrev Bingolottos affärsområdeschef Mikael Kjellström i ett pressmeddelande då.

Det står även klart att prishöjningen kvarstår även detta år, trots kritiken som uppstod. Lotterna kommer kosta 100 kronor, något som John Sarafian, PR-ansvarig på Bingolotto bekräftar.

– Det var en mycket uppskattad prisjustering som gjorde att föreningslivet tjänade dubbelt så mycket på varje såld lott, säger han till Expressen.

För Hänt berättar John att det var den största uppesittarkvällen någonsin.

– Förra årets uppesittare var den största uppesittarkvällen någonsin. För våra spelare i form av vinster och upplevelser i programmet och för våra föreningar i form av det största överskottet för en uppesittarkväll.

LÄS OCKSÅ: Lotta Engberg tvingas ställa in Bingolotto – Christina Lindbergs sorg

LÄS OCKSÅ: Därför slutade Lasse Kronér med Bingolotto – verkliga relationen med Lotta Engberg

FOTO: Mathias Otterberg

SENASTE NYTT!