bingolotto

Nya beskedet om Lotta Engberg i Bingolotto – byter sändningsdag igen

Lotta Engberg.

Stefan Odelberg ska ersättas i Bingolotto.
Nu avslöjar produktionen hur det ser ut för kollegan Lotta Engberg.
”Hennes avtal går ut...” skriver Folkspel till Aftonbladet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Casper Janebrink om framtiden i Bingolotto
0:19

Efter reklamen: Casper Janebrink om framtiden i Bingolotto

(0:19)

Slå på ljud

Nyligen möttes tittarna av beskedet att Stefan Odelberg, 48, lämnar Bingolotto efter tre år. Anledningen var helt enkelt att hans avtal går ut efter sommaren och att de helt enkelt valt att inte förnya det.

”Ett avtal är ett avtal och när det är genomfört till sommaren så är det slut”, skrev Stefan på sin Instagram efter avslöjandet.

När Hänt nådde programledaren kunde han berätta att han istället ska fokusera på annat, men var tydlig med att beslutet inte var upp till honom.

Jag hade gärna fortsatt med världens roligaste jobb och jag hade massor av bra idéer. Folkspel valde att gå en annan väg och det respekterar jag till fullo”, skrev han i ett privat meddelande till Hänt.

Produktionens svar om Lotta Engbergs framtid i Bingolotto

Att Stefan inte längre skulle vara kvar avslöjade Bingolotto i ett pressmeddelande. I samma meddelande förklarade programmet även att Lotta Engberg, 60, kommer att fortsätta leda programmet, nu istället med komikern Daniel Norberg.

”Så fantastiskt roligt! Ett riktigt ärofyllt uppdrag som både är roligt och viktigt! Tänk att få vara en i ledet av legender som Loket, Kronér, Olsson, Odelberg osv. Och nu dessutom tillsammans med Lotta Engberg! Det känns så spännande”, skrev Daniel Norberg i ett sms till Hänt.

I en intervju med Aftonbladet svarar nu Folkspel på frågan om det hade kunnat vara Lotta som lämnade, då både hon och Stefan började samtidigt.

– Ja i och med att hennes avtal också går ut i sommar också hade absolut kunnat bli så rent tekniskt. Nu blir det såhär den här gången, nu blev det Stefan. Hur det blir nästa gång, det vet vi inte, säger Henrik Lindroth, marknadschef för Folkspel till tidningen.

Bingolotto byter sändningsdag igen

Men att en programledare försvinner, och ersätts, är inte den enda förändringen som Bingolotto planerar för. De kommer även att byta sändningsdag igen, nu från lördag till söndag.

– En annan förändring är att Bingolotto i höst flyttar tillbaka från lördagar till söndagar, säger Henrik till Aftonbladet.

FOTO: Tommy Holl/TT, TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN