LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma LehtosaloEurovision Song Contest
Festis marknadsföring banner

Bingolotto höjer priset på lottererna – här är anledningen bakom

27 aug, 2023 
BINGOLOTTO
En bingolott har de senaste 13 åren, kostat 50 kronor styck. Men nu har priset höjts till 60 kronor per lott.
Här är anledningen till plötsliga prishöjningen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rickard Olssons ilska efter beskedet i Bingolotto: ”Vilken skandal”Brand logo
Rickard Olssons ilska efter beskedet i Bingolotto: ”Vilken skandal”

En ny säsong av Bingolotto är äntligen igång och nytt för den här gången är att det är Lotta Engberg, 60, och Daniel Norberg, 33, som styr skutan.

I våras blev det klart att den förra programledaren Stefan Odelberg, 49, lämnar över taktpinnen. Stefan ville egentligen stanna men Folkspel valde att inte förlänga Stefans kontrakt.

”Jag hade gärna fortsatt med världens roligaste jobb och jag hade massor av bra idéer. Folkspel valde att gå en annan väg och det respekterar jag till fullo.”, skrev Stefan i ett meddelande till Hänt.

Därför har Bingolotto ändrat tillbaka till söndagar

Under året som gått har Bingolotto haft en del förändringar. Sedan årsskiftet 2023 har programmet sänts på Sjuan istället för TV4 och i våras sändes det på lördagar istället för söndagar. Nu har programmet däremot återigen flyttats tillbaka till söndagar.

Annons

Nu berättar Bingolottos pressansvarige John Sarafian vad det egentligen beror på.

– Vi har lyssnat på våra tittare och bingospelare och fått ett väldigt tydligt önskemål om att gå tillbaka till söndagar. Det har vi tagit till oss och följer, säger han till Hänt.

Så nu är det alltså söndagar i Sjuan som gäller om man vill spela Bingolotto. Men för att kunna spela behöver man ju också ha en lott. Sedan 2010 har lotterna kostat 50 kronor styck. Men nu har priset per lott istället ökat till 60 kronor styck.

Tittarnas kritik mot prishöjningen – Bingolottos svar

Den här prishöjningen är något som tittarna haft en del åsikter kring.

”Kommer inte att betala 60 kr”, skrev en tittare på Bingolottos Instagram.

Annons

”Undrar varför inte Bingolotto informerat om höjningen. Dåligt av er”, skriver en annan.

”Höjning på bingolotto-lott... 60kr... Hur blir de med vinsterna..... Förut vinner man inge alls,...blir nog inge bättre nu med.”, skriver en tredje.

Nu förklarar John Sarafian hur man tänkt när det kommer till att höja priset på lotterna.

– Den största anledningen är att skapa en mer attraktiv vinstplan vilket i sin tur ger större intäkter och överskott till föreningslivet. Priset på lotten har varit intakt sedan 2010. Vi har haft kostnadsökningar genom åren men de har blivit mer påtagliga den senaste perioden, säger han till Hänt.

Bingolotto sänds på söndagar på Sjuan klockan 18:30-20:00 samt på TV4play.

FOTO: ADAM IHSE / TT, Tommy Holl/TT

Annons