Därför försvinner Bingolotto hellt – plockas bort från tv-tablån

Den som följer Bingolotto tvingas nu ändra sina planer.
Nu plockas programmet bort från tablån.
Här är anledningen.
Dr Mikaels bästa dejtingtips: "Lyssna för fan"
0:41

Efter reklamen: Dr Mikaels bästa dejtingtips: "Lyssna för fan"

(0:41)

Slå på ljud

Under midsommarkvällen var många bänkade framför Midsommarbingot som i fjol blev en riktig succé och därför fick göra en comeback i tv-rutan.

Kvällen leddes av inga mindre än favoriterna Lotta Engberg, 59, och Stefan Odelberg, 47, som tillsammans styrt skutan under säsongen som gått. Men midsommarkvällens Bingolotto var även avslutningen för denna gångna säsong.

Kollegorna har jobbat tätt ihop under året som gått och därmed fått en fin relation till varandra även utanför Bingolotto-bubblan. Något som Stefan berättar för Hänt när vi pratade med honom.

– Vi är en jäkla bra superduper kombo. Både för tittaren och för oss själva. Och det finns ingen konstlat heller. Det är puss och kram när man lägger på telefonen, så den är riktigt bra.

Casper Janebrink om framtiden i Bingolotto

Se klippet här!

Bluffen i Midsommarbingot avslöjad

Däremot finns det en detalj i midsommarens Bingolotto som tittarna inte har en aning om. När Hänt pratade med John Lundvik, 39, som hade ett framträdande under kvällen avslöjade han den stora bluffen.

Det ser ut att vara live – men i själva verket är det förinspelat.

– Om sanningen ska fram är det förinspelat, mitt framträdande, säger John till Hänt.

Sissel Kyrkjebös framträdande var även det förinspelat. Anledningen var att hon är bosatt i Norge och inte kunde infinna sig i Göteborg under liveinspelningen.

– De kunde inte vara med på midsommarafton men vi ville så gärna ha med dem, så de är förinspelade, säger John Sarafian, PR-ansvarig för programmet, till Expressen.

Därför plockas Bingolotto bort från tablån

De som har som söndagsrutin att följa Bingolotto kan komma att behöva ändra sina planer under söndagen. Bingolotto är nämligen bortplockat från tablån denna vecka. Anledningen?

De tar en paus för att söndagen den 3:e juli börja Bingolotto sommarkväll som i fjol blev en riktig succé. Men för denna säsong har Lotta och Stefan gjort sitt, och nu äntrar nya programledare.

Det är nämligen så att Casper Janebrik och Agneta Sjödin tar över uppdraget under sommaren för andra året i rad. Sommarens Bingolotto sänds live från Askims camping utanför Göteborg, så den som har vägarna förbi har möjlighet att ta del av underhållningen på plats.

FOTO: Tommy Holl/TT/Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN