charlotte perrelli

Bilden på Charlotte Perrelli och Christer Sjögren hyllas av följarna

Charlotte Perrelli och Christer Sjögren 2002

Charlotte Perrelli och Christer Sjögren är två av Sveriges mest folkkära artister.
För 20 år sedan släppte de en låt ihop.
Nu publicerar Charlotte ett nostalgiskt inlägg på Instagram – som får följarna att jubla.
Charlotte Perrelli om att ta över Allsång på Skansen
0:24

Efter reklamen: Charlotte Perrelli om att ta över Allsång på Skansen

(0:24)

Slå på ljud

Schlagerdrottningen Charlotte Perrelli, 48, är en av Sveriges mest populära sångerskor. Hon slog igenom som dansbandssångerska redan som 13-åring men slutade i gruppen Wizex år 1999 för att testa på karriären som soloartist.

Solokarriären blev minst sagt en succé då hon samma år vann Melodifestivalen med låten "Tusen och en natt". Hon fångade även Europas hjärta då hon vann hela Eurovision song contest med det översatta bidraget "Take me to your heaven".

Hon har haft en lång och gedigen karriär och genom åren har hon släppt flera album, turnerat land och rike och deltagit i otaliga program.

Charlotte Perrelli lägger karriären på hyllan

Det var i somras som Charlotte beslutade om att ta ett steg tillbaka i karriären för att låta hennes make Anders Jensens, 45, att helhjärtat fokusera på jobb en tid framöver. Artisten förklarade i ett blogginlägg att första åren med maken var fokuset väldigt mycket på henne och hennes karriär som stod i full blom. Anders följde med överallt, på långa turnéer.

Charlotte skrev också att hon däremot inte kommer sluta arbeta helt. Hon skulle koncentrera mer på barnen och hemmet i Djursholm. Och att hon framöver ska fokusera på att stötta maken i hans karriär.

Charlotte Perrelli och Christer Sjögren får följarna att jubla

Under första advent publicerar Charlotte ett nostalgiskt inlägg från sin karriär. För 20 år sedan släppte Charlotte en jullåt tillsammans med ikonen Christer Sjögren, 68. Christer har en 50 år lång karriär bakom sig och är en av våra mest folkkära artister, känd för sin djupa stämma. Jullåten "Julen är här" har fyllt svenska hushåll med julkänsla i snart två decennier.

Balladen sålde guld och duon åkte på nationell turné med succélåten under flera år. Inlägget är ett gammalt klipp från när Charlotte och Christer framför låten i Bingolottos uppesittarkväll. Exakt vilket år klippet är från, framgår dock inte.

"Första advent idag och vi tänder första ljuset! Klär granen och pyntar och lyssnar på julmusik. Här kommer en throwback sådär 20 år..Christer och jag släppte ”Julen är här” som sålde guld och samtidigt turnerade vi runt land och rike i flera år. Julturnéer har en speciell plats i mitt hjärta.", skriver Charlotte under inlägget

Kommentarsfältet fylls med kärleksfulla kommentarer till Charlotte och Christer.

"Gudomligt vackert. Tänk att ha fått sådana röster och din vackra klara stämma, blir tårögd. Och en sån god person du verkar vara", skriver en person.

"Det ryser i hela kroppen av välbehag när jag hör den jullåten och med Era underbara röster", skriver en annan.

"Vilket härligt klipp på dig o Christer. Så vackert. Ha en fin första advent", skriver en tredje.

FOTO: Aftonbladet/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN