Biggest Loser-tränaren i namnbråk – sonens ovanliga namn stoppas av Skatteverket

I början av augusti blev Biggest Loser-tränaren och den forna TV4-gladiatorn “Prime” Mikael Hollsten pappa. Han och hustrun Emelie fick en liten son.

– Det känns jättebra, väldigt overkligt. Det känns skönt att allt gått så himla bra, och att vi klarat oss utan komplikationer, sa han då till Hänt.

Hollsten avslöjade även att de hade ett namn som de kände in och testade.

– Vi har ett namn men vi har lovat varandra att vänta med att bestämma oss. Vi vill vänta och se på honom vem han är, men vi har ett namn som vi är väldigt fästa vid.

Namnet var Winter, något de även valde som tilltalsnamn till sin lilla kille.

Men nu, över fyra månader senare, har paret stött på patrull. På Instagram skriver Mikael Hollsten att Skatteverket sagt nej till at Winter ska få heta Winter.

“Winter anses vara ett efternamn och Juli 2017 har skatteverket en lag som säger att förnamn INTE får uppfattas som ett efternamn”, skriver Mikael.

Enligt honom finns det 636 personer med Winter som efternamn och 21 personer som har det som förnamn.

“Vi skriver just nu en överklagan gällande detta och finns det någon där ute som tolkat lagen/statistiken och vill ge oss råd eller tips gällande ärendet så är vi idel öra. För oss så heter inte vår pojke Winter… han ÄR Winter”, skriver Mikael.

Kommentarsfältet har svämmat över med stöd till familjen Hollsten. Även Hänt önskar lycka till i namnkampen!

FOTO: TV4, Instagram

SENASTE NYTT!