Biggest loser-Mattias Lags svar efter TV4-tittarnas kritik

Biggest loser-deltagaren Mattias Lag bemöter kritiken han fått från TV4-tittarna.
Under årets säsong av Biggest loser på TV4 har deltagaren Mattias Lag mötts av stark kritik från tittarna för hur han betett mot de andra deltagarna. Nu bemöter han kritiken och berättar för Hänt hur han själv ser på saken.
Annons

Biggest loser på TV4/Sjuan är inne på sin nionde säsong och deltagarna blir färre och färre. I kvällens avsnitt kämpar deltagarna för att knipa den första platsen i finalen – och Johan ”Sune Sundahl, 28, och Mattias Lag, 45lägger upp en taktik för se till att någon av dem ska få finalplatsen.

Annons

För Mattias Lag började problemen med vikten i samband med en olycka för fyra år sedan, något han berättade om för 24Uppsala tidigare i år. För sajten förklarade han att han halkade på en rot under en fisketur på en bergsklippa och föll handlöst från nästan fyra meters höjd ner i vattnet.

Annons

– Jag var glad att jag landade i vattnet, men i ryggen lät det som om man bröt av en gren. Någon timme senare i sommarstugan kände jag att jag hade ont och begränsad rörelseförmåga, sa han till 24Uppsala.

Efter olyckan blev Mattias Lag stum i ryggraden och fick kramper i musklerna. I flera månaders tid gick han därför till en sjukgymnast för att återfå sin rörlighet.

Annons

– Det blev mycket mer stillasittande. En vanlig promenad var otänkbart och jag kunde inte böja mig ner och knyta skorna. När man inte kan röra sig blir man väldigt förslappad – latmasken vaknade till liv i mig då.

”Förstår inte att det tillåts”

Till följd av problemen började Mattias jojobanta, vilket till slut fick honom att skicka iväg ett mejl till Biggest loser, där han blev utvald. I programmet har Mattias kämpat hårt, men hans beteende mot de andra deltagarna har fått TV4-tittarna att reagera. Bland annat har han benämnt de andra deltagarna som ”ohyra”, vilket gjorde tittarna förskräckta.

”Fruktansvärt var det att höra hur Mattias vräkte ur sig, att en vuxen människa kan sänka sig till den nivån är för mig obegripligt”, skrev en tittare på Biggest losers Facebook-sida för ett par veckor sedan.

Annons

En annan tittare var enig:

”Ser varje avsnitt men igår var det obehagligt att höra när Mattias nämnde några som ohyra”.

Nu, två veckor senare, är tittarna fortsatt kritiska mot Mattias Lag och hans beteende mot de andra deltagarna. På programmets Facebook skriver de ut sina åsikter, och menar att det Mattias håller på med är mobbning.

”Jag vet faktiskt inte om jag vill fortsätta se på mobbing tv längre. Så låg nivå har de aldrig varit.. Mattias är verkligen inte som en vuxen usch och fy”, skriver en.

”Tala om vuxenmobbning!! Förstår inte att det tillåts, fy fasen säger jag!!”, skriver en annan.

När Hänt söker Mattias Lag bemöter han kritiken som han fått av TV4-tittarna.

– Åtta timmar per dag klipps ner till 45 minuter, och vi har alla vinklats till att ha lite olika roller. Mig har de fått att framstå som extra hård och trubbig, men jag är ingen mobbare. Tvärtom är jag väldigt mycket emot mobbning, säger Mattias Lag till Hänt.

Av: Agnethe Alm, Ola Brising

FOTO: TV4

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…