Katti Göransson autonominerad i Big brother 2021 efter uttalandet

Big Brother Katti

Big Brother-profilen Katti Göransson har blivit autonominerad efter att ha skrikit nedsättande ord om samer i TV.
Nu svarar TV4 om vilka åtgärder som kommer att tas efter att de mötts av skarp kritik från tittarna.

Den nya säsongen av den populära dokusåpan Big Brother är äntligen igång och precis som förra året är det Malin Stenbäck som leder programmet. Däremot är hennes sidekicks några andra. Vid Malins sida finns Arantxa Álvarez och Kirsty Armstrong för att diskutera och gräva i allt som händer inne i huset. Och senaste tiden har varit händelserik.

Under onsdagskvällen skrek nämligen Big Brother-deltagaren Katti Göransson nedsättande ord om samer, och händelsen har fått konsekvenser. TV4 har nämligen bestämt att Katti ska bli autonominerad, vilket betyder att hon nu hänger löst och därmed riskerar att åka hem.

Tittarnas vädjan till TV4

Men på Big Brothers Instagram konto är det många tittare som tycker att TV4:s åtgärder är alldeles för svaga. De menar att de istället borde skicka hem Katti Göransson på samma sätt som de gjorde med deltagarna som uttalade sig problematiskt förra året.

LÄS MER: Big Brother-Katti avslöjar – därför bråkar hon: ”Finns det något värre?!”

”Konstigt att de inte bad henne packa väskan och gå som förra året”, skriver en tittare.

”Fyfan Big Brother, hon MÅSTE åka ut. Att uttrycka sig så är grovt kränkande mot samebefolkningen i Sverige. Det spelar ingen roll hur mycket Katti gråter om det i tv”, skriver en annan.

”Hon borde bli utskickad. Sen när är det okej med rasism? En sån grej går inte att ta tillbaka. Riktigt illa”, skriver en tredje.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

TV4:s svar om situationen

När Hänt når TV4 för att fråga om det kommer att ske några ytterligare åtgärder efter händelsen svarar de att de i nuläget har bedömt att dessa åtgärder är tillräckliga.

”Det strider mot våra regler att säga så och då gör vi en bedömning om åtgärd och agerar. I det här fallet blev det en varning och dessutom en autonominer, säger Joel Bendrik, exekutiv producent för programmet.

Det är genom ett brev som kommer in i Big brother-huset som Kattis får reda på att hon blivit autonominerad och därmed hänger löst.

– På grund av kränkande ordval så har du fått en varning. Du hänger löst utan chans att sitta säkert. Tittarna kommer avgöra om du får stanna på måndag, läser Therese Skoog för hela gruppen.

Men det verkar inte komma helt som en chock för henne. När de andra frågar om hon vet vad det gäller nickar Katti Göransson som svar.

LÄS OCKSÅ: Julia Markham om relationen till Niklas Åkerlund – efter de hårda orden

LÄS OCKSÅ: Kritikstorm mot Big brother 2021 efter nya upplägget