LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Big brother-Dennis Asteson blir tilldelad varning av TV4 efter händelsen

21 apr, 2021 
Big brother
Big Brother-deltagaren Dennis Asteson får nu en varning av TV4.
I sändningen ser man hur han bland annat drar upp deltagaren Emelie Svenssons klänning utan att hon är beredd.
– Jag förstår att den här sekvensen väckt reaktioner hos tittarna. Med facit i hand borde vi ha avbrutit natten i rummet tidigare, säger Mia Lindqvist, programchef vid TV4, till Expressen.
Annons
Tova-Sophia från Robinson om kärlekslyckan: ”han googlade mig”Brand logo
Tova-Sophia från Robinson om kärlekslyckan: ”han googlade mig”

Big Brother-deltagarna Dennis Asteson och Emelie Svensson röstades fram att tillbringa en natt tillsammans i en fin svit i huset.

När deltagarna är i sviten säger Emelie flera gånger att hon är obekväm och att situationen känns krystad och pinsam. Men Dennis tar då tag i henne och försöker kyssa henne samtidigt som han tar upp henne mot väggen.

– Gör det inte mer cringe. Nej, nej, nej. Det är fyra kameror.

Nu reagerar flera tittare på händelsen i sändningen. Dennis försöker trots att Emelie sagt nej att kyssa henne flera gånger. Han säger bland annat att ”jag tar bara det jag vill ha” och”vi ska ge dem en show”

Samtidigt sprids också ett annat klipp på sociala medier från Big brother med samma deltagare, där Dennis drar upp Emelies klänning och tar på henne, medan hon försöker att avstyra det hela.

”Ta ut Dennis! Ett nej är ett nej. Ett nej ska man inte behöva upprepa! Han är för på, detta är inte ok!”, skriver en tittare på programmets Instagram.

Annons

TV4:s ord om händelsen – utdelar en kraftfull varning

TV4 har nu gett en ”kraftfull varning” till Dennis efter hans agerande.

– Vi har gått igenom materialet och pratat med alla inblandade. Vi har efter det delat ut en kraftfull varning till deltagaren. Även om deltagarna, i alla fall just nu, inte anser att det som skett är allvarligt, så gör vi det. Vi kommer också fortsätta följa upp detta med deltagarna, säger Mia Lindqvist, programchef på TV4, till Expressen.

Mia Lindqvist säger även att produktionen borde ha ingripit tidigare.

– Jag förstår att den här sekvensen väckt reaktioner hos tittarna. Med facit i hand borde vi ha avbrutit natten i rummet tidigare.

Annons