LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Bianca Salmings stora lycka med pojkvännen: ”Pratar om det varje dag”

23 feb, 2023 
Daniel Sörensen
I sommar flyttar Bianca Salming ihop med pojkvännen Tobias Lindberg för första gången och blir sambo på riktigt.
Efter pappa Börjes död har Bianca Salming vänt sig till familj och vänner för att finna tröst.
Det kanske bästa stödet har kommit från pojkvännen Tobias Lindberg, trots att paret inte bor ihop... ännu.
– Vi pratar om det varje dag och vill bara att datumet ska slå in, säger Bianca till Wellness.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bianca Salming: ”hockeyspelare = douchebags?”Brand logo
Bianca Salming: ”hockeyspelare = douchebags?”

En månad innan julafton dog Biancas Salmings pappa, den store ishockeyionen Börje Salming. I slutet av sommaren 2022 berättade 71-åringen att han led av ALS – han dog sedan den 24 november i sviterna av nervsjukdomen.

Efter sig lämnade han frun Pia Salming och sina fyra barn Anders, Teresa, Bianca och Rasmus. Börje Salming har sedan sin bortgång hyllats i många olika sammanhang och hans barn har vid flertalet tillfällen uttryckt sin sorg efter pappans bortgång.

Bianca Salming, 24, är professionell friidrottare och tävlar i mångkamp. Under sommarens EM i München kom hon på en imponerande åttondeplats. Efter Börjes död har idrottandet fått ta ännu mer plats i hennes liv då det har blivit någon form av frizon för henne. I en intervju med sajten Wellness, som ägs av Aftonbladet, berättar hon om den tuffa tiden sedan Börje fick sin ALS-diagnos.

Börje hade rest ner till Tyskland för att stötta dottern Bianca under friidrotts-EM. Han var hennes största fan.
Börje hade rest ner till Tyskland för att stötta dottern Bianca under friidrotts-EM. Han var hennes största fan.

– Det viktiga för mig är att vara med familj och vänner. I början kämpade jag hela tiden för att inte gråta, men nu är det som att en spärr har släppt, jag gråter för vad som helst. Jag känner att det får vara så. Ska du hålla igen hela tiden så kommer du dö inombords, säger hon.

Annons

Var inte säker på att gå in i relationen

Hon betonar också att pojkvännen, ishockeyproffset Tobias Lindberg, 27, har varit ett enormt stöd – trots att han spelar och lever i Tjeckien och att paret faktiskt aldrig bott ihop. De har varit tillsammans sedan november 2021. Bianca Salming säger också under intervjun att hon till en början var skeptisk till om hon över huvud taget skulle fungera i en relation.

Tobias Lindberg är hockeyproffs och har bland annat spelat i Djurgården, Timrå, Södertälje och så har han gjort 6 NHL-matcher för Toronto Maple Leafs. Samma klubb som Börje representerade i Kanada.
Tobias Lindberg är hockeyproffs och har bland annat spelat i Djurgården, Timrå, Södertälje och så har han gjort 6 NHL-matcher för Toronto Maple Leafs. Samma klubb som Börje representerade i Kanada.

– Jag har varit en ensamvarg och har haft svårt att se någon som passar med mig. Jag tänkte: hur fan ska jag vara med någon som jag inte stör sönder mig på? Finns det någon som jag inte kommer irritera mig på och som inte kommer störa mitt liv. Hur hittar jag en person som inte gör mitt liv sämre? Jag hade svårt att se den personen framför mig, men nu sitter jag här, haha, säger hon.

Annons

Glädjebeskedet ihop med pojkvännen Tobias Lindberg

Att det skulle bli en hockeykille var absolut inte heller självklart, trots att hennes pappa hade samma bakgrund. Hon tycker nämligen att killar som umgås för mycket i grupp (i ett hockeylag exempelvis) tenderar att få en väldigt ”grabbig” stil med skev kvinnosyn. Men när hon träffade Tobias Lindberg märkte hon snabbt att han inte alls var lik den stereotypa hockeykille som hon hade föreställt sig.

I somras njöt paret av en solig semester i Montenegro.
I somras njöt paret av en solig semester i Montenegro.

När hans säsong med tjeckiska HC Vitkovice tar slut i början av sommaren ska han flytta hem till Sverige under ledigheten. Då ska han och Bianca hyra en gemensam lägenhet i Stockholm och prova på att vara sambos på riktigt för första gången.

Det verkar onekligen som att de längtar efter det livet.

– Vi pratar om det varje dag och vill bara att datumet ska slå in. Man saknar känslan av att ha en vardag ihop, berättar Bianca.

FOTO: Instagram, Karin Törnblom/TT, Patrik C Österberg/TT

Annons