LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför vill inte Bianca Salming fira jul – väljer att fly: ”En ursäkt”

17 dec, 2023 
Linn Seipel
bianca salming
Friidrottaren Bianca Salming är ingen festprisse – och flyr därför ofta utomlands när det vankas jul- och nyår.
– Skönt att ha en ursäkt, säger hon i Kristin Kaspersens podd.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så minns kändisarna Börje Salming – ett år efter hans dödBrand logo
Så minns kändisarna Börje Salming – ett år efter hans död

Friidrottaren Bianca Salming, 24, är dotter till hockeylegenden Börje Salming som för drygt ett år sedan gick bort tragiskt i sviterna av nervsjukdomen ALS.

Bianca är likt sin pappa en riktig vinnarskalle som älskar att träna och tävla. Därför är festliga högtider inte något för henne, berättar hon i det senaste avsnittet av Kristin Kaspersens podcast Nyfiken på. Bianca kommer därför att lämna Sverige på självaste julafton, för att åka ned till varmare breddgrader på träningsläger.

– Jag har inte så mycket julstämning. Jag brukar åka på träningsläger och är ofta borta både på jul och nyår.

Därför tycker inte Bianca Salming om att fira jul och nyår: ”Inte min favorittradition”

Bianca tävlar i friidrott på elitnivå och menar att det är bra för att komma igång lagom tills att nästa säsong drar igång.

– Man vill ju gärna åka innan inomhussäsongen, så vi brukar sticka iväg då, sen har vi vissa som brukar åka antingen innan jul eller precis efter jul och vi har gjort både och. Men just i år åker jag faktiskt mitt på julafton, säger hon och fortsätter:

Annons

– Men jul kanske inte är min favorittradition så det är helt ok.

– Varför inte det?, frågar Kristin Kaspersen.

– Eller det är så klart att det är mysigt, men jag trivs ändå på träningslägret, och på nyår tycker jag att det är ganska skönt att vara borta för jag vill egentligen inte gå på någon fest eller så, eller dricka alkohol precis innan säsong. Och då är det skönt att ha en ursäkt att bara ”nej, men jag kan inte!”, skrattar Bianca.

Bianca Salming om distansförhållandet med pojkvännen – efter sommaren som sambos

En annan anledning, som Bianca dock inte nämner i podcasten, kan också vara att hon inte kommer att kunna fira med sin pojkvän. Efter att ha varit sambos ett tag har de nämligen tvingats bli särbos igen. Detta då pojkvännen Tobias, precis som pappa Börje, är hockeyspelare och spelar i den tyska andradivisionen i laget Eispiraten Crimmitschau.

– Vi har varit sambos hela sommaren så vi har verkligen fått mycket tid ihop. Jag har verkligen känt att jag försökt säga nej till så mycket som möjligt för att jag bara vill kunna ta det lugnt och vara mig själv. Det har hjälpt jättemycket att jag fått dela det med honom, berättade Bianca i en intervju med Hänt tidigare i år. Hon fortsatte berätta:

– Han har redan åkt tillbaka till Tyskland. Jag följde med honom dit. Så nu blir det lite mer distans igen, men man får leva på all tid man fick tillsammans under sommaren.

FOTO: Henrik Isaksson/TT, TV4

Annons