Bianca Ingrossos tuffa kamp mot sjukdomen: “Har tagit över”

Bianca Ingrosso bulimi
Bianca Ingrosso har kämpat mot ätstörningar i flera år. Nu berättar realityprofilen att tankarna kring mat återigen tagit över.
Annons

Influencern Bianca Ingrosso, 24, pratar ofta öppet med sina följare om vad hon går igenom i livet och hur hon mår. Wahlgrens värld-profilen har ständigt många järn i elden och arbetar hårt, något som lett till att hon vid flertalet tillfällen drabbats av panikångestattacker.

Bianca lider även av ätstörningen bulimi sedan flera år tillbaka, något hon pratade om när hon besökte tv-programmet Skavlan tidigare i år.

Annons

– Jag kan inte äta en sallad och bli mätt och inte få ångest, så jag kämpar ju varje dag med det fortfarande och tänker hela tiden ”kan jag gå till den restaurangen för hur kommer det bli om jag äter där” och ”de där människorna vill jag gärna inte äta så mycket med för de har för mycket koll på mig”. Det är ett extremt kontrollbehov, sa Bianca Ingrosso till programledaren Fredrik Skavlan, 52.

Även Bianca Ingrossos mamma, Pernilla Wahlgren, 51, var med i avsnittet och berättade om hur det är att vara anhörig till en person med ätstörningar.

– Det tog ju jättelång tid innan jag ens förstod att Bianca hade bulimi. Och så här i efterhand förstår jag ju också att mycket av ditt dåliga humör, när vi bråkade och tjafsade, det hade kanske inte med oss att göra utan mer att det var baserat på att du den dagen hade ångest, sa Pernilla i programmet.

Bianca Ingrossos ärliga ord om bulimin

Annons

Det har gått ett tag sedan Bianca Ingrosso pratade med sina följare om kampen mot ätstörningarna. I ett inlägg på Instagram skriver hon nu att sjukdomen återigen tagit över.

”Jag vill vara ärlig med er. För det är ni som ger mig styrka ur detta… Min bulimi har tagit över min hjärna en del senaste veckorna. Jag har inte känt mig 100% stark nog att vara min bästa vän där uppe där allt spökar”, skriver Bianca Ingrosso och fortsätter:

”Jag har jämfört mig, kollar mig i spegeln av avsky och börjat analysera mat igen. Det känns som jag är väldigt skör just nu och tårarna rinner när jag skriver detta. När ska detta sluta?!”

Realityprofilen fortsätter med att skriva att hon tack vare en speciell låt lyckats släppa en del av ångesten. Hon avslutar sitt inlägg mer ett par peppande ord till sig själv och sina följare.

Annons

”Ångest är en känsla. en känsla som är temporär och en känsla som går över. Andas! Andas bara! Ta det lugnt och lit på att din kropp finns där för dig! Den älskar dig. Det är dags att börja älska den tillbaka nu”.

FOTO: Magnus Sandberg/Aftonbladet/TT, Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…