Bianca Ingrosso om bråket med TV4: ”Jag skämdes”

Bianca Ingrosso om bråket med TV4: ”Jag skämdes”

Talang-aktuella Bianca Ingrosso berättar nu om bråket med TV4.
”Nämner man mitt namn så får man reaktioner”...
💥 Dessutom: Bianca om:
✔︎ Miljonimperiet ✔︎ Kärleken ✔︎ Nästa stora mål

Hon är bara 24 år gammal – men redan en av Sveriges rikaste och mest framgångsrika kvinnor.

Som dotter till Pernilla Wahlgren, 51, och Emilio Ingrosso, 53, växte hon upp i rampljuset, och har idag lyckats göra en affär av kändislivet. 24-åriga Bianca Ingrosso har nästan en miljon följare på Instagram, över 200 000 trogna prenumeranter på Youtube och succéprogrammet Wahlgrens Värld, där tittarna får följa Bianca i hennes vardag, slog rekord förra säsongspremiären med över 300 000 tittare. Dessutom driver hon en av Sveriges största bloggar, hon är jurymedlem i TV4-programmet Talang och har precis lanserat sitt helt egna sminkmärke “Caia”.

Men bakom framgångarna finns en helt vanlig tjej, som kämpar med samma känslor och rädslor vi alla går igenom. Genom åren har Bianca öppet berättat om både sin kamp mot ätstörning och ångestattackerna.

– Jag har väldigt lätt till ångest och känner det i alla fall någon gång varje dag. (…) Jag kan gärna ligga på nätterna och tänka igenom allt jag sagt och allt jag gjort och ta emot allt hat som jag får, och tänka igenom varje hatkommentar, berättade hon i TV4:s Nyhetsmorgon, ett av Sveriges största tv-program med miljonpublik.

När Hänt.se träffar Bianca för en intervju har hon precis gått ut med att det tagit slut med pojkvännen Phillipe Cohen, 24, efter fem år tillsammans.

Intervju med Bianca Ingrosso för Hänt PLUS

Det är en känsloladdad Bianca som möter oss i hotellrummet på Berns där intervjun äger rum.

– Vi var 19 när vi blev tillsammans. Och att jag har lärt mig väldigt mycket om mig själv och relationer, det är båda två som ska tycka och tänka för att man ska komma någon vart. Jag har sett väldigt många relationer i min släkt som har gått åt helvete, berättar Bianca där hon sitter i en brun långärmad tröja och höga, blåa jeans.

Hur har uppbrottet påverkat dig?

– Mycket såklart. Sedan har jag turen att  jag har väldigt mycket roliga jobbgrejer som händer hela tiden och jag kan tänka på annat.

Vad tar du med dig av förhållandet?

– Att jag är väldigt tacksam att jag vågade öppna upp mig. Jag är väldigt kall som kompis, inte sådär kramgo. Jag är väldigt dålig på att säga jag älskar dig, det har tagit mig tre år med min bästa vän att säga att jag älskar henne. Inget gos, jag klarar inte av att kalla folk min bästa vän. Jag har en ganska stor mur och jag är tacksam över att jag ändå fick släppa den ganska tidigt in i livet (med Philippe reds. anm).

Hur vill du att ditt kärleksliv ska se ut framöver?

– Jag vill bara vara lycklig. Jag är inte ute efter att leta efter ny karl nu med en gång.

Du har tidigare pratat om att du fått hjälp av psykolog. Har du pratat med någon efter det här uppbrottet också? 

– Gud ja, jag pratar om allt med henne, hon har varit med hela tiden. Det är jätteskönt. Jag är ju sådan som älskar att prata, jag pratar med allt och alla. 

Bianca, du är ung men drar in mer pengar än de flesta i Sverige. Vad tjänar du mest på? 

– Det är mina samarbeten. På Instagram.

Hur mycket tar du för ett samarbete? 

– Nu är det miljonbeloppen. Men jag gör aldrig ett enda samarbete. När vi säger ett samarbete, då menar vi ett års-samarbete (som sträcker sig över ett års tid). Jag gör aldrig en post och sen inget mer.

Du har ju anställda i ditt företag, hur mycket tjänar man om man jobbar för dig? 

– Jag har en assistent, Lovisa. Och sen har jag folk som jobbar med mig som tar procent, alltså inte är anställda i mitt bolag, berättar Bianca och fortsätter:

– Lovisa får fett jävla bra lön. Hon tjänar fan bra med pengar. Jag tycker såhär: jobbar du med mig så ska du ett, trivas och två, verkligen ha betalt för det hårda jobbet du gör. Hon får 30 000 kronor i månaden, och sen gör ju hon samarbeten och så. Så hon tjänar bra med pengar!

Du pratar alltid väldigt öppet om pengar – är det aldrig känsligt för dig? 

– Jag fattar aldrig den där grejen med att kvinnor känner sig så tävlingsinriktade. Jag blir så glad när jag får höra att andra tjänar mycket pengar. Vissa undrar om jag verkligen vill att Lovisa gör samarbeten på hennes Instagram, men vad förstör det för mig? Om hon kan tjäna mer pengar och leva det livet hon vill leva.

Vad gör du med dina miljoner då?

– Jag ska lägga in dem i en lägenhet. Jag är inte så… jag behöver inte värsta chanel-väskorna eller dyrare kläder. Jag behöver absolut inte åka business, och reser inte sådär jätteofta.. eller? Kanske mest i jobbet. Men jag vill köpa en fet jävla lägenhet. Och sen har jag olika bolag. Jag har mitt Bianca Ingrosso AB och ett annat bolag som är podd-bolaget. Men jag har ju en ekonom som sköter allt.

Bianca Ingrosso

Bianca I “Talang” där hon är en av jurymedlemmarna.

Men investerar du inte i aktier eller nått? 

– Nej, jag fattar inte sånt. Jag har ingen koll! Vart går man ens in och gör det? Haha.

Hur fungerar det – tar du ut en månadslön från ditt företag eller kan du använda hur mycket pengar du vill? 

– Nej, jag tar ut en lön i månaden. Kommer inte ihåg vad det är på, men jag betalar mycket skatt. Jag tror jag skattar 65% som det är nu, och tar jag ut mer än vad jag gör nu så måste man skatta typ 70% och då är ju allt borta…

Du har pratat om att folk gärna använder ditt namn för att få uppmärksamhet. Bland annat under TV4:s Idol, när du reagerade på att de filmade dig flera gånger och sa ditt namn i sändningen utan ”anledning”. Varför tyckte du det var jobbigt, en annan hade ju älskat att få den uppmärksamheten? 

– Det var inte jobbigt, jag skämdes mer. För jag tänkte att folk tänker: varför nämner de henne, hon har inget i sammanhanget att göra, typ. Och så säger de mitt namn i nått slags ”wow”- ögonblick. Hade jag haft en artistkarriär så kanske det hade varit ballt att nämna mitt namn i det sammanhanget, men just nu är jag i folks ögon ”bara” en influenser. Då tänkte jag att jag skämdes, de har nämnt mitt namn såå många gånger!

Du riktade ju skarp kritik mot TV4 i din podd efter detta (vilket skapade en hel del rubriker), är det inte läskigt att öppet gå emot en så stor kanal som TV4? 

– Nej, alltså jag känner ju alla på TV4. Det är samma produktion som gör Talang, så jag drev lite. Jag blev inte arg eller ledsen utan mer skämdes för jag tänkte på hur andra skulle uppfatta det.

Upplever du ofta att folk utnyttjar ditt namn?

– Alltså, så är det väl när man är känd. Kanske inte utnyttjar, men det är klart. Nämner man mitt namn så får man reaktioner, så är det ju.

Blir du aldrig trött på det?

– Nej, jag är så jävla van. Jag vet själv när jag har podd. Pratar jag om Jon och Janni eller Isabella Löwengrip så är det mer intressant att lyssna på än om jag pratar om min kompis Saga. Nu är det mer positivt än vad det va förr. Det kan ha varit att de använt mitt namn genom att trycka ner mig, och så blir det skratt. Men jag har sån jävla självironi så det tar jag inte åt mig av.

Bianca Ingrosso på Kristallen-galan 2018.

Jag fattar knappt hur du hinner med allt från blogg till Talang och ditt smink-märke. Det är bara drygt ett år sedan du kollapsade under ett event på grund av för mycket stress. Hur mår du idag? 

– Jag mår bra, men varenda timme på varenda dag och varenda vecka måste hård-planeras. Det går inte att bara slänga in saker, utan det måste ordnas upp så att jag inte går in i väggen. Början av veckan måste alltid vara lugnare så att jag hinner komma in i tempo till slutet av veckan.

Lite som Isabella Löwengrips liv låter det som. Men är inte det påfrestande att ha det så uppstyrt?

– Nej, för det är inte jag som skriver in i kalendern. Haha, nej men det känns skönt att jag alltid vet att måndagar och tisdagar är lugnare. Vilket gör att jag kan njuta av helgen och veta att det inte kommer bli en drastisk förändring på måndagen. Sen hinner jag komma in i det, så på torsdagar och fredagar njuter jag mer av att det är mycket jobb. Jag behöver lägga upp att ”nu behöver jag en kompis-timme” eller ”nu behöver jag 20 minuters vila”. Det måste tyvärr vara så. Speciellt när man är kvinna och hormonell.

Planerar du dit schema utefter dina hormonella cykler?

– Nja, jag fattar inte riktigt det där (med cyklerna). Visst, denna veckan har jag känt av att shit, jag har ägglossning och mina tuttar bara växer och bröstvårtorna är styva och jag är helt hungrig och ja.. Då försöker jag inte lägga träning som ett fokus. För känner jag inte för att träna så kommer jag inte träna. Och saker som ger mig ångest försöker jag också ta bort.

Du är tv-profil, affärskvinna, influenser, youtuber och modell. Vad är ditt nästa stora mål egentligen?

– Jag vill jobba mer och lägga mer fokus på Caia! Punkt slut.

LÄS MER: Nya uppgifter: Så träffade kungabarnen kärleken

LÄS MER: Tv-kändisarna som försvann från rampljuset – så gick det sen

FOTO: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN