döda kändisar

Familjens oväntade beslut efter Svenne Hedlunds död

Sven och Lotta Hedlund

Nyligen möttes vi av beskedet att den folkkära artisten Svenne Hedlund lämnat oss.
Nu, en månad senare, kommer hans familj med ett nytt besked.
Uno Svenningssons ord om Björn Skifs: "Fantastisk"
0:34

Efter reklamen: Uno Svenningssons ord om Björn Skifs: "Fantastisk"

(0:34)

Slå på ljud

Sångaren Sven Hedlund (Svenne) avled för en månad sen, 77 år gammal. Något som vännen och kollegan Ulf Stjernbo bekräftade för Aftonbladet. Han berättade även att Svenne somnade in på Värnamos lasarett.

– Hans dotter och barnbarn var på plats, sa han då till tidningen.

Något som Ulf även berättade är att Svenne varit dålig under en viss tid efter att han smittats av covid.

– Han fick covid när vi kom hem från sista turnésvängen och då blev han inlagd en tid. Han repade sig, men blev inte riktigt återställd. I onsdags kväll fick han åka ambulans in till Värnamos lasarett.

Svenne Hedlunds sista ord om Lotta

Svenne Hedlund var en frontfigur i bandet Hep Stars som bildades på 60-talet. Artisten fann även kärleken i numera Lotta Hedlund, 78 och de bildade älskade popduon Svenne & Lotta. Kärleken sprudlade och några år senare gifte de sig. Paret höll ihop i många år, men för sex år sedan möttes vi av chockbeskedet att de skulle skilja sig.

I 48 år hade de varit ett par varav 45 som gifta. Svenne har tidigare berättat för Hemmets journal att de fortfarande var nära varandra efter skilsmässan och hade en bra vänskap.

– Vi har aldrig varit ovänner och det är stort. Vi kan fortfarande umgås och i julas samlades 26 barn, barnbarn och barnbarnsbarn i min villa. Då fanns förstås Lotta med, sa han då till tidningen.

Kollegorna sörjer Sven Hedlund

Efter Svennes bortgång sörjdes han av hela Sveriges artistelit och hans närmaste. Ulf Stjernbo berättade för Aftonbladet att han och Svenne har jobbat i mer än fem decennier tillsammans.

– Vi har jobbat med varandra i 54 år och varit på turné ihop i flera år. Han var en mycket snäll och omtänksam människa, fortsätter Ulf.

Till TT uttryckte vännen och kollegan Jan Olov "Joffe" Enbom sin sorg.

– Han var alltid vänlig, och tog inte särskilt mycket plats. Det gjorde han på scenen, men som privatperson var han oerhört omtänksam.

Även Svenne och Abba-ikonen Björn Ulvaeus kände varandra väl. Björn gästade Nyhetsmorgon när han fick reda på det tragiska beskedet.

– Jag kände honom väl, så det är väldigt tungt, jag hade ingen aning om att han var dålig. Han var Sveriges största popidol, jag turnerade även med han och hans ex-fru Lotta, sa han.

Familjens nya besked – efter Sven Hedlunds död

Nu har det gått en månad sedan Sven Hedlund lämnade oss och hans familj kan nu komma med ett nytt besked. I slutet av december ska den folkkära artisten föras till sista vilan, något som Nöjeslivet tidigare har rapporterat om.

Svennes familj har bjudit in allmänheten att ta farväl av sångaren i Vallsjö kyrka, i Sävsjö.

– Kistan kommer att vara där, säger begravningsrådgivaren Per Malmqvist till Jönköpingsposten.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN