Idol 2023 marknadsföring banner

Bert Karlsson har två barn – så ser de ut idag

14 okt, 2020 
AvLovisa Ström
Bert Karlsson
Bert Karlsson har två barn.
Så här ser de ut idag!
Annons
Charlotte Perrelli och Bert Karlssons relation idag – efter stora bråket
Charlotte Perrelli och Bert Karlssons relation idag – efter stora bråket

Bert Karlsson är ett välkänt namn för de flesta i Sverige, och oftast räcker det med att bara säga Bert för att folk ska förstå vem det är man syftar på. Under sina år i rampljuset har han skapat många rubriker och reaktioner genom sina kontroversiella uttalanden, och bilden av honom är delad. Många tycker att han är en iskall maktspelare medan andra helt enkelt ser honom som ett geni.

Det var efter Carola Häggkvist genombrott med låten Främling som Bert blev känd för svenska folket. Han var nämligen den stora hjärnan bakom den stora succén, och Carola själv har vid flertal olika tillfällen tackat Bert för att hon är där hon är idag. Men hans känsla för talanger och affärer är inte det enda som han uppmärksammats för. Under de senaste åren har han dessutom skapat stora reaktioner landat över för hans politiska uttalanden, och är även en av grundarna till höger-partiet Ny demokrati.

I TV4:s dokumentär Bert Karlsson - elefanten i folkhemmet får man i två delar följa hans resa från ensambarn på landet till den kontroversiella affärsmannen han är idag, och vid flera scener får man även ta del av hans annars väldigt privata familjeliv som han delar tillsammans med hustrun Britt-Marie Karlsson.

Annons

Bert Karlssons familjeliv

Bert träffade sin stora kärlek Britt-Marie på en dansbana för många år sedan och har idag varit gift med henne i över 53 år. Men trots att hon är en så stor del av hans liv och framgångar är hon än idag relativt okänd för allmänheten. I dokumentären berättar hon om beslutet att hålla sig i bakgrunden och undvika både kameror och mikrofoner till högsta grad.

– Jag har aldrig velat. Det är bara så att jag känner att jag inte vill. Det räcker med en i familjen som visar upp sig och hörs, säger hon.

Och Bert hyllar sin hustru.

– Hon är den ärligaste personen som finns. Hon ser igenom alla som är lögnaktiga och har nästan alltid rätt. Hon har alltid ställ upp hela tiden, säger han.

Tillsammans har de också barnen Joakim och Johanna Karlsson. Här tillsammans år 1992.

Familjen Karlsson
Bert Karlsson och hustrun Britt-Marie Karlsson tillsammans med barnen Joakim och Johanna.

Såhär ser Joakim och Johanna Karlsson ut idag

I Bert Karlsson - elefanten i folkhemmet får man även följa med på en familjemiddag hos familjen Karlsson. Under middagen kommer de in på alla impulsiva uttalanden Bert gjort under åren, och barnen öppnar upp om deras känslor kring cirkusen som ofta uppstått runt deras pappa.

Johanna & Joakim Karlsson
Johanna och Joakim Karlsson i dokumentären Bert Karlsson - elefanten i folkhemmet.

– Vi har försökt att stoppa honom många gånger, men det är inte så lätt, säger Johanna varpå Joakim fortsätter:

Annons

– Jag har lärt mig att stänga av och inte bry mig så mycket, utan helt enkelt rycka på axlarna lite.

Men trots att de inte håller med deras pappa i precis allt har de flera likheter med honom. Precis som Bert har båda barnen nämligen ett stort intresse för vinster och affärer, och tillsammans har de bland annat bolaget Jokarjo AB som genom åren gjort stora vinster.

FOTO: TT, TV4

Annons