LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bert Karlssons utspel om Nya vikingarna-medlemmen: ”Så jävla känsligt”

23 jun, 2024 
Loke Westberg
Angelica Hedlund
Kenneth Wahlberg & Bert Karlsson
SVT-dokumentären Elvis och Nya vikingarna visar en historia vi tidigare inte fått se.
Nu kommer Bert Karlsson med skarpa anklagelser mot tidigare bandmedlemmen Kenneth Wahlberg.
– Fyfan alltså, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Ekborg gissar unga kändisar: ”Det är helt kört”Brand logo
Anders Ekborg gissar unga kändisar: ”Det är helt kört”

Idag, söndag, släpptes dokumentären Elvis och Nya vikingarna på SVT Play.

Dokumentären visar uppgången och fallet av dansbandet Nya vikingarna, som skapades för att skaka liv i det legendariska bandet Vikingarna.

Året var då 2017, men det var inte alla bandmedlemmar från forna Vikingarna som var med på tåget. Exempelvis hade sångaren Christer Sjögren, 74, bytts ut mot Kenneth Wahlberg, 55, som tidigare hade uppträtt som Elvis-imitatör.

Dansbandet splittrades efter interna stridigheter

Återföreningen blev kortvarig och knappt ett år senare hade bandet splittrats och Kenneth Wahlberg lämnat efter dramatiska bråk och stridigheter.

En central del i varför allt slutade i kaos var för att Kenneth Wahlberg inte kunde sjunga, enligt flera medlemmar i Vikingarna.

Bert Karlsson, 78, är i princip den enda från Vikingarna som har valt att medverka i dokumentären, under hans möte med Kenneth Wahlberg framför kamerorna understryker han att Kenneth inte kan sjunga.

Annons

– Jag förstår inte hur du gick in och trodde att du skulle ersätta Christer Sjögren som har en av de bästa rösterna i Sverige, säger Bert Karlsson i dokumentären.

Bert Karlssons ord om Nya vikingarna-medlemmen

Samtidigt säger han att det finns fler saker att säga om ämnet, som han inte kan lyfta i dokumentären. Nu berättar Bert Karlsson för Hänt vad det var han inte kunde säga.

– Nej, det var ju många inblandade som borde ha stoppat det här i tid, det var det jag menade. Han var ju en karaoke-sångare, fyfan alltså. Det är ju inte klokt. Men när han kom till mig och provsjöng så fattade han ju inte att han inte kunde sjunga.

Varför tror du att du var den enda som ville medverka i dokumentären?

– För det var så jävla känsligt att bli lurad på det här sättet. Kapellmästaren i bandet var ju med i studion och borde ha hört det här. Det är väldigt konstigt att det inte upptäcktes tidigare.

Vikingarna är just nu aktuella och ska uppträda på dansbandsveckan i Malung, nu med Christer Sjögren i spetsen.

FOTO: SVT / TT

Annons