LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bert Karlsson nobbar Vikingarna – avvisar efter alla år

11 jul, 2024 
Elvira Reer
Bert Karlsson var med och skapade Vikingarna.
Men trots detta kommer han att missa något väldigt viktigt för gruppen.
Nu berättar han om det dystra beskedet för Hänt!
Annons
Därför håller sig Eva Berghagen borta – nu berättar Tommy NilssonBrand logo
Därför håller sig Eva Berghagen borta – nu berättar Tommy Nilsson

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nu är det snart dags för årets största dansbands-händelse, nämligen Dansbandsveckan i Malung. Under årets dansbandsvecka kan vi som vanligt förvänta oss ett ordentligt startfält med de populäraste dansbanden i Sverige. Dessutom kommer ju självklart Guldklaven delas ut, dansbandsbranschens mest prestigefyllda pris.

En annan höjdpunkt för veckan är att det populära och folkkära dansbandet Vikingarna ska göra sitt sista framträdande – åtminstone i Malung.

– Det blir det sista de gör, den sista officiella spelningen som vi har med dem. Det är ju så exklusivt hos oss, sa Dansbandsveckans medie- och kommunikationsansvarige Lars Bälter till Hänt i en tidigare intervju.

Bert Karlsson stoppas från Dansbandsveckan: "Fullt upp"

Den svenska mångsysslaren Bert Karlsson, 79, som både är entreprenör skivbolagsdirektör, förläggare och programledare var med och lanserade dansbandet Vikingarna.

– Jag har ju kontakt med Jörgen som är den som skapade Vikingarna, ihop med mig då. Vi lyckades ju få sångare till och med i Vikingarna med framgång och det är inte lätt. Det är alltid det svåraste som finns, sa Bert när han gästade podcasten Nemo möter en vän med Nemo Hedén.

Annons

När Hänt pratar med Bert om Dansbandsveckan och frågar om vi kommer få se en glimt av honom där, säger han att han har fullt upp och tyvärr inte kan medverka.

– Nej det tror jag inte, men jag brukar vara där ibland, säger Bert och fortsätter:

– Jag har ju en verksamhet som jag ska sköta på sommaren som är ganska stor, så det är fullt upp.

Verksamheten Bert pratar om är såklart Ursand Camping & Resort, i Vänersborg, som han tog över i februari 2012. Dessutom startade Bert ett museum för musikhistoria, foton och begravda guldskivor 2018, så han har minst sagt fullt upp.

FOTO: TT

Annons