ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Bert Karlsson om relationen till Charlotte Perrelli efter storbråket

20 feb, 2023 
Charlotte Perrelli och Bert Karlsson
Charlotte Perrelli hamnade mitt i bråket mellan Anders Engberg och Bert Karlsson.
Detta efter Berts beslut att köpa upp sångerskan från Anders.
Nu berättar han om realtionen till Charlotte idag.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marcus och Martinus om att vara med i svenska Mello – okända samtalet med SVTBrand logo
Marcus och Martinus om att vara med i svenska Mello – okända samtalet med SVT

Schlagerdrottningen Charlotte Perrelli, 48, började sin pågående karriär redan som 13-åring. Men tro det eller ej så var inte schlager den genre som hon startade sin karriär med – det var nämligen dansband.

När hon gästade Bathina Philipsons podcast, Bathinas skilda möten, berättar hon om sin slående karriär som började redan som 15-åring. Men samtidigt som framgångarna vällde över henne så hamnade hon mitt i en twist mellan Anders Engberg och Bert Karlsson.

Charlotte var nämligen sångerska i Anders orkester – detta efter att han och Lotta Engberg brutit upp både sin relation och senare även orkestern.

– De gick skilda vägar och Anders Engberg startade då eget band, Lotta Engberg fortsatte för sig, säger Charlotte och fortsätter:

Annons

– Då blev jag ”vokalissa” eller sångerska i Anders Engbergs orkester. Det var liksom första gången jag, som 18-19-åring, började jobba med tv, behövde möta pressen för första gången i mitt liv och blev omskriven.

Charlotte om storbråket – blev uppköpt av Bert Karlsson

Charlotte spelade in tre album med Anders Engberg och sedan blev hon uppköpt av Bert Karlsson till bandet Wizex som var ett stort band på den tiden. När erbjudandet om att gå över till bandet kom så ringde Bert till Charlotte personligen och lade fram att han och Anders var mitt uppe i en konflikt.

– När jag gick ifrån Anders Engbergs till Wizex då var det så att Wizex låg på skivbolaget Mariann Grammofon som Bert ägde. Då ringde han mig och sa att han och Anders var ovänner och att han ville förstöra för Anders, då Wizex behövde en ny sångerska, säger Perrelli och fortsätter:

Annons

– Han såg väl också en potential att jag skulle passa där. Så han ringde mig och köpte upp mig helt enkelt, som man gör med fotbollsspelare så gjorde han med mig. Det var ovanligt att göra så.

Detta var något som Anders inte blev överväldigad över.

– Nej men han var inte jätteglad. Tyvärr. För de försökte fortsätta med det blev ju lite deras nedgång. Det dog ju lite.

Bert Karlsson om relationen till Charlotte Perrelli idag

Idag är framgångarna fortsatt stora för Charlotte – men frågan är hur relationen mellan henne och Bert är idag.

I en intervju med Hänt berättar Bert Karlsson att han fortfarande har en bra relation till många av de stjärnor som han varit med och lanserat.

– Jag har kontakt med många av dem, väldigt många vill jag påstå, säger Bert till Hänt.

Även Bert och Charlotte har fortsatt kontakt än idag och han berättar att hon är den artist som är enklast att arbeta med.

– Artister som jag har sporadisk kontakt med är ju Carola. Charlotte Perrelli, hon är väl lättast att jobba med. Vi pratas vid.

FOTO: TV4/Henrik Jansson/Expressen/TT

Annons