LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anders Engbergs ilska – nu berättar Charlotte Perrelli om konflikten

17 mar, 2022 
Charlotte, Anders och Lotta Engberg
Charlotte Perrelli slog igenom som mycket ung. Under dansbandstiden samarbetade hon med Anders Engberg för att sedan bli uppköpt av Bert Karlsson.
Nu berättar Charlotte om konflikten mellan Anders och Bert.
– Han var inte jätteglad. Tyvärr, säger Charlotte Perrelli.
Annons
Så långa är deltagarna i Let's dance 2022Brand logo
Så långa är deltagarna i Let's dance 2022

Artisten, entreprenören och influeraren Charlotte Perrelli slog igenom som dansbandssångerska redan vid 13 års ålder i Småland.

När sångerskan nu gästar Bathina Philipsons podcast, Bathinas skilda möten, berättar hon om dansbandstiden och Anders Engberg och Bert Karlssons bråk.

Charlotte Perrellis karriär – flyttade hemifrån vid 15 års ålder

Charlotte Perrelli valde musikinriktning på gymnasiet och började uppträda i musikaler i ”storstaden” Växsjö.

– Jag valde musik på gymnasiet, så då flyttade jag till storstaden i Växsjö. Jag höll fortfarande på att sjunga dansmusik men jag började ta klassiska lektioner. Jag började sjunga opera och var med i några operauppsättningar och musikaler i Växsjö.

Annons

– Så jag var väl 15 när jag flyttade hemifrån. Jag bodde själv och så åkte jag hem ibland. Mitt liv var ganska utstakat på den tiden, jag visste vad jag ville syssla med och vad jag ville göra. Hela mitt liv var uppbyggt av musik.

Sedan tog karriären fart på riktigt och Charlotte Perrelli började jobba i dansbandsgenren.

– Mitt första dansband hette då Bengt-Ingvars, med Charlotte, blev det sedan. Tjusigt! Därefter bytte jag till ett litet större band som hette Kendix.

Åren med Anders Engberg

Charlotte lockades därefter av andra dansbandsstjärnor, bland andra Anders Engberg, som gärna ville ha med Charlotte som sångerska efter att han och Lotta Engberg brutit upp med både sin relation och orkester.

Annons

– De gick skilda vägar och Anders Engberg startade då eget band, Lotta Engberg fortsatte för sig, säger Charlotte och fortsätter:

– Då blev jag ”vokalissa” eller sångerska i Anders Engbergs orkester. Det var liksom första gången jag, som 18-19-åring, började jobba med tv, behövde möta pressen för första gången i mitt liv och blev omskriven.

– Jag spelade in tre album med Anders Engbergs och efter det så gick jag till Wizex som var ett stort band då.

1994, Charlotte med Anders Engbergs orkester.

Charlotte Perrelli om bråket med Anders och Bert Karlsson

Med Wizex gör Perrelli succé och karriären får ännu ett uppsving.

– På den tiden så var jag 21 kanske, då blev det väldigt mycket skriverier och när jag hade varit med i Wizex i två år så var jag med i Melodifestivalen, vilket gjorde att jag fick en jätteskjuts, säger hon och fortsätter:

Annons

– De som inte hade koll på dansmusik och inte visste vem jag var. Plötsligt blev jag ett ansikte för den breda massan så att säga.

Dansbandet Wizex med Charlotte som sångerska år 1998.

Bathina och Charlotte kommer sedan in på Bert Karlsson, som köpte upp Charlotte till Wizex för att göra Anders Engberg sur.

– När jag gick ifrån Anders Engbergs till Wizex då var det så att Wizex låg på skivbolaget Mariann Grammofon som Bert ägde. Då ringde han mig och sa att han och Anders var ovänner och att han ville förstöra för Anders, då Wizex behövde en ny sångerska, säger Perrelli och fortsätter:

– Han såg väl också en potential att jag skulle passa där. Så han ringde mig och köpte upp mig helt enkelt, som man gör med fotbollsspelare så gjorde han med mig. Det var ovanligt att göra så.

Bert och Charlotte
Charlotte Nilsson kramas av musikförläggaren Bert Karlsson efter att ha vunnit Mello 1999.

Charlotte om Anders Engbergs reaktion: ”Inte jätteglad”

– Vad tyckte Anders om det här?, frågar Bathina då.

Annons

– Nej men han var inte jätteglad. Tyvärr. För de försökte fortsätta med det blev ju lite deras nedgång. Det dog ju lite.

Charlotte och Anders har inget emot varandra och har hörts flera gånger sedan dess.

– Det var inga hard feelings. Det var tufft för Anders Engbergs orkester och tuffa tider för dansband. Vi hade inte tillräckligt med spelningar, jag tjänade för dåligt med pengar, det visste ju han. Vi var ganska transparenta mot varandra där, så när jag fick erbjudandet av Wizex, jag kunde inte tacka nej. Jag kunde knappt betala hyran och jag måste få jobba.

– Han förstod ju det, även om det var tråkigt.

FOTO: Mattias Hansson/TT / Roger Tillberg/TT

Annons