Benjamin Ingrosso om uppbrottet från Linnéa Widmark

Benjamin ingrosso och LInnea widmark
Benjamin Ingrosso kämpar fortfarande med sin sorg efter uppbrottet från Linnéa Widmark.
I Renées brygga öppnar han nu upp sig.
– Man måste bara låta sig själv må skit, säger sångaren.
Annons
Artisten Benjamin Ingrosso, 22, och bloggerskan Linnea Widmark, 23, träffades redan som tonåringar. I många år hade de ett av- och på-förhållande men för ett år sedan avslöjade Benjamin Ingrosso att det var över på riktigt. Han bekräftade det i samband med att hans släppte sin låt I’ll be fine somehow. Låten handlar om ett uppbrott.
Annons

– För mig är det viktigt att det jag skriver är självupplevt, jag skriver som bäst när det är från hjärtat, sa han då till Expressen.

Benjamin Ingrosso om uppbrottet

I höstas släppte Benjamin Ingrosso låten Costa Rica som blev en stor hit. Den sista textraden lyder ”I want to go to Costa Rica so I can bring back my Linnea”, vilket kan översättas till ”Jag vill åka till Costa Rica så att jag kan hämta hem min Linnea”. Många tolkade det som att han fortfarande hade känslor kvar för sitt ex.

När han nu gästar programmet Renées brygga på TV4 berättar han att låtskrivandet har hjälpt honom i sorgearbetet med att komma över Linnéa.

– Jag har ju alltid skrivit texter, men just när det blev på riktigt, när det betydde någonting var väl för två år sedan. När jag och mitt ex gjorde slut så förstod jag att ”oj man kan ju faktiskt sjunga om saker som man har gått igenom”, säger han i programmet.

Nya erkännandet om känslorna

Programledaren Renée Nyberg frågar om han har kommit över Linnéa nu när han skrivit så många låtar om uppbrottet.

– Nej inte riktigt. Men det är som det är. Och det är väl det jag håller på att lära mig nu att ”ok men det här var den kärleken” som man måste bearbeta och det är väl det lite jag sjunger om i låtarna. Alla säger till mig att jag kommer må skitbra men nej, jag gör fan inte det nu. Så det är väl det, man måste bara låta sig själv må skit när man mår dåligt liksom, säger Benjamin Ingrosso.

Renées brygga sänds onsdagar klockan 21.00 på TV4 och på TV4 play.

Annons

FOTO: TT/Karin Törnblom, TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…