Benjamin Ingrosso om kärlekslivet – efter missen i direktsändning

Benjamin Ingrosso

Efter att Benjamin Ingrosso gjort ett uttalande i radio började fansen tro att han hittat kärleken på nytt.
Nu berättar artisten hur det ligger till.
– Jag har gått vidare efter mitt ex, förklarar han.

I sex års tid var artisten Benjamin Ingrosso, 23, tillsammans med influencern Linnea Widmark, 24. Det forna paret syntes flitigt ihop i familjens realityserie Wahlgrens värld och när Benjamin vann Melodifestivalen 2018 fanns Linnea på plats för att stötta honom.

Men strax därefter började Linnea och Benjamin synas allt mer sällan tillsammans. Våren 2019 kom beskedet att de valt att gå skilda vägar. Linnea Widmark har tidigare förklarat varför hon valde att göra slut.

– När jag och min ex-pojkvän gjorde slut var jag lyckligare än jag varit på länge. Att bara få vara singel. Eftersom jag hade velat komma ur det förhållandet så pass länge, har hon sagt i en video på Youtube.

LÄS MER: Biancas ilska efter Lovisa Worges festkväll

Benjamins kamp efter uppbrottet

Benjamin Ingrosso blev med andra ord dumpad och det tog lång tid för honom att komma över hjärtesorgen. I den senaste säsongen av Så mycket bättre har artisten vid flera tillfällen pratat öppet om uppbrottet och processen att komma över ex-flickvännen.

Under inspelningen av TV4-programmet bestämde sig Benjamin för att skriva en sista låt om Linnea. Hans tolkning av Tommy Körbergs låt Judy, min vän fick därmed sätta punkt för detta kapitel i hans liv.

– Jag tänkte att jag ska sluta skriva om henne, det blir bara jobbigt liksom, konstaterade Wahlgrens värld-profilen i Så mycket bättre.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Nya beskeden om kärlekslivet

Sedan dess har Benjamin valt att fokusera på annat. Förra veckan släppte han sitt andra album En gång i tiden och mycket riktigt verkar det inte finnas spår av Linnea i texterna.

När Benjamin Ingrosso gästade Rix Morronzoo i november kom han med ett kryptiskt besked om kärlekslivet efter uppbrottet.

– Nu säger ju ryktet att du har gått vidare, sa programledaren Roger Nordin, varpå Benjamin svarade:

– Och det ryktet stämmer.

Många tolkade uttalandet som att Benjamin har träffat någon ny, vilket han bara ett par veckor senare dementerade i Efter fem.

Därför vill Benjamin vara singel

I en ny intervju med Aftonbladet berättar Benjamin sanningen om det tidigare uttalandet om kärlekslivet.

– Det där blev ett missförstånd, jag fick frågan om jag hade gått vidare, då sa jag ja. Jag menade inte att jag hade gått vidare med en ny partner. Jag har inte gått vidare, jag har gått vidare efter mitt ex.

Benjamin har alltså inte någon ny flamma i sitt liv, men det är ingenting han lider av.

– Jag tycker det är skönt att vara singel. Jag har aldrig kunnat njuta av det, men det kan jag faktiskt nu, säger Benjamin Ingrosso till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Biancas lättnad efter långa pausen från Phillipe Cohen

LÄS OCKSÅ: Penny Parnevik och Douglas är gifta – hemliga vigseln

FOTO: Karin Törnblom/TT, Beatrice Lundborg/DN/TT