ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Benjamin Ingrosso om att vara julvärd i SVT 2022

13 nov, 2022 
TAREQ TAYLOR, BENJAMIN INGROSSO
Julen närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags för SVT att gå ut med vem som blir årets julvärd. Nu berättar Benjamin Ingrosso hur han ser på saken.
Annons
Benjamin Ingrosso om årets julvärd: “Varit mysigt”Brand logo
Benjamin Ingrosso om årets julvärd: “Varit mysigt”

Vem som ska vara julvärd och tända ljuset på julafton är den stora frågan varje år. Arne Weise var länge det solklara valet och under årens lopp har han axlat uppdraget över 20 gånger.

Men sedan år 2002 har det varit lite olika personer som tagit sig an rollen som julvärd. Förra året fick vi se Tareq Taylor, 53, i rutan och han gjorde fullkomlig succé bland svenska folket. Men nu återstår det att se vem som får det prestigefyllda uppdraget i år.

Än så länge är det hemligt vem som ska bli julvärd men enligt oddsen ser det mycket lovande ut för Babben Larsson, 66, David Sundin, 46,Edward Blom, 52, och Suzanne Reuter, 70.

Beslutet om årets julvärd dröjer – SVT:s svar

Förra året avslöjades årets julvärd redan i slutet av oktober så med andra ord verkar beslutet nu vara lite försenat. SVT har tidigare förklarat för Hänt hur det ligger till.

Annons

”Tack för frågan. När vi har någonting att berätta om årets julvärd så kommer vi göra det.”, skrev kanalen i ett meddelande till Hänt.

Detta betyder givetvis att spekulationerna fortfarande är i full gång och efter avslöjandet om Pernilla Wahlgren, 54, i Allsång på Skansen är det många som även tippar på henne.

Men när Hänt träffar Benjamin Ingrosso, 25, på Musikförläggarnas pris berättar han att hans mamma ska vara med honom på julafton, så troligtvis blir det då inte Pernilla.

– Vi firar med familjen, vart vi ska fira vet jag inte än. Men det blir väl hela familjen, morsan, mormor, morfar, alla syskon, alla morbröder och sådär, säger Benjamin till Hänt.

Benjamin Ingrosso om julvärden 2022

Var exakt som familjen Wahlgren/Ingrosso ska samlas på julafton återstår att se. Men drömmen hade såklart varit att fira i Pernillas nya hus som håller på att byggas på Lidingö.

Men tillbaka till frågan om årets julvärd så har Benjamin ett önskemål.

– Oj bra fråga! Hmm, vem tycker jag ska vara julvärd? Alltså jag tycker Tareq Taylor får ju gärna vara det igen, jag tyckte han var så bra, säger Benjamin till Hänt.

Men du då? Skulle du vilja vara julvärd?

– Nej nej inte jag! Nej men typ såhär Lasse Holm, honom hade jag tyckt varit mysigt att se!

LASSE HOLM
Lasse Holm är en svensk kompositör, textförfattare, sångare och programledare.

FOTO: Charlotte Brunzell/TT, Janne Danielsson JAD

Annons