hänt exklusivt

Robinson-Britten svarar på ryktet – efter omtalade händelsen

ROBINSON 2022

Britten blev den deltagare som tvingades lämna Robinson – efter ett minst sagt annorlunda öråd. Nu uttrycker hon sin besvikelse.
– Förjävligt att det skulle behöva bli duell, säger hon till Hänt.
Robinson-Britten om ön: ”Kommer inte därifrån”
0:32

Efter reklamen: Robinson-Britten om ön: ”Kommer inte därifrån”

(0:32)

Slå på ljud

Robinson står inför sammanslagning och inför kvällens öråd var det en hel del som inte var sig likt. Tre personer var immuna och redan från början visste deltagarna att det skulle bli duell.

Under veckan har deltagare från både Lag nord och Lag syd utsetts till att hamna i örådet och från Lag nords sida var det Britten Nordström, 46, Andreas "Värmland" Haraldsson, 29, Kristoffer Nystedt, 33, och Merdi Losokola, 21. Från Lag syds håll var det Homayon Sytes, 22, och Sofia Spendler, 31.

De två som fick flest röster i örådet skulle göra upp i en duell. Det blev en duell mellan Homayon och Britten och trots en imponerande insats var det bara att packa väskorna för Britten.

Britten om örådet i Robinson: ”Förjävligt”

När Hänt når Britten berättar hon mer om sin syn på att det blev en duell helt plötsligt och inte ett klassist öråd med ödes-urnor.

– Nej alltså det var ju bestämt rakt av, det var ju inga urnor. Jag tyckte ju att det var förjävligt att det skulle behöva bli en duell med tanke på vilka som stod där liksom. Det är ju självklart. Alltså Robinson är ju uppbyggt så, säger hon och fortsätter:

– Alltså om man tar Farmen till exempel, då är det ju kvinna mot kvinna när det gäller styrka. Men i Robinson är det ju kvinna mot man. Men ja nu ser det ut som det gör och då är det de spelreglerna man får följa liksom.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Brittens kritik mot duellen i Robinson

Britten menar att upplägget i Robinson gynnar killarna lite mer än tjejerna.

– Det är ju surt, alltså det är ju självklart att det är surt att man redan på förhand vet att man möter någon som är starkare på just det. Men visst fine, det finns ju grenar som är för tjejer också liksom. Men oftast är ju de här starka grenarna en fördel för killarna.

På sociala medier har många tittare haft diskussioner där man spekulerar i om produktionen på något sätt styr vad som händer i öråden. Men nu förklarar Britten att det inte finns något efterkonstruerat eller något i den stilen.

– Nej verkligen inte, utan det här är ett spel och det gick inte min väg. Alltså det är absolut inte produktionen som försökte få ut mig på något sätt. Det är många som jiddrar om det, men nej det är inga efterkonstruktioner. Jag hade ju kunnat ta immuniteten också, jag föll ju på att min pinne gick sönder liksom.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN