LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Benjamin Ingrosso om konflikten med Anders Öfvergård

25 dec, 2022 
Benjamin Ingrosso och Anders Öfvergård
Benjamin Ingrosso öppnade nyligen upp sig i en intervju med Café.
Då berättar han bland annat om konflikten med Anders Öfvergård och hur det påverkat honom och hans karriär.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Svara eller svälj: ”Vad kostade dina…?”Brand logo
Svara eller svälj: ”Vad kostade dina…?”

Benjamin Ingrosso, 25, har ett mycket framgångsrikt år bakom sig. Han har tagit hem priser på bland annat Grammisgalan, Rockbjörnen och QX-galan både för sina insatser som artist men också för sitt eget tv-program Benjamin's.

Han är ständigt aktuell i något och nyligen prydde han omslagen för magasinet Vogue Scandinavia och Café. I en öppenhjärtig intervju i Café berättar han om när han blev utskälld av Anders Öfvergård, 54, när Pernilla Wahlgren var med i Arga snickaren VIP.

Han säger att det kommer att vara svårt att ändra på bilden av den skitunge som Anders målade upp honom som i programmet.

Det vore kul att ha en publik som inte har en bild av vem man är sedan tidigare. Jag är 25 år nu. Jag kommer säkert att ändras ganska mycket framöver. Men jag kommer kanske inte kunna vända på bilden av en skitunge som blir utskälld i tv av en arg snickare till en låtskrivare för alla framöver, liksom, säger Benjamin till Café.

Annons

Utskällningen av Anders Öfvergård: ”Bortskämd och lat

Det var när Benjamin var 17 år och precis hade signat med ett skivbolag som han blev utmålad som en bortskämd unge av Anders.

I sitt sommarprat berättar han om den pinsamma händelsen som visades för alla tv-tittare.

– När jag är 17 år blir jag signad till skivbolaget Ten. Äntligen ska jag få göra det som jag alltid vetat att jag ska göra. Men samma år råkar jag pinsamt nog bli den där skitungen på Kanal 5, säger han i sommarpratet.

Annons

Samtidigt berättar Benjamin att han inte alls var intresserad av att vara med i programmet över huvudtaget – men ska enligt honom själv blivit tvingad av Anders.

– Jag får mig en rejäl uppläxning om hur bortskämd och lat jag är, och jag tar emot. Vad annat ska man säga? Jag blir så ledsen över det att jag ska behöva stå här framför tv-kameror när det var det sista jag ville, säger Benjamin.

Familjen flydde landet när programmet skulle visas

När programmet sedan skulle sändas lämnade familjen landet och reste till Thailand – avsnittet skulle senare komma att bli en succé. Men därmed blev Benjamin stämplad som en bortskämd skitunge.

Han kom att tänka på hur det skulle forma hans framtida karriär och skämdes för skivbolagets skull.

– I Thailand nås vi av nyheten att programmet blev en tittarsuccé, och att jag såklart är en bortskämd skitunge. Jag tänker på min karriär jag har framför mig och jag skäms för mitt skivbolag, säger Benjamin.

Men nog har vi allt detta att tacka ändå – efter familjens medverkan i Arga snickaren VIP så såddes idén till Wahlgrens värld.

FOTO: Karin Törnblom/TT/Simon Eliasson/TT

Annons