LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Benjamin Ingrosso nobbar kronprinsessan Victorias önskan: "Otur"

16 maj, 2018 
AvOla Brising
Benjamin Ingrosso och kronprinsessan Victoria.
Benjamin Ingrosso dissar kronprinsessan och Victoriadagen blir till en Norgehistoria istället. Alexander Ryback kommer nämligen att vara på plats på Öland den 14 juli.
Annons

Spänningen var olidlig under finalen av Eurovision Song Contest 2018 i Lissabon. Benjamin Ingrosso, 20, och hans Dance you off hade kammat hem mängder av 12 poängare från jurygrupperna. Men när de 200 miljoner tv-tittarnas röster hade räknats samman var sveket ett faktum, han fick bara 21 poäng av dem totalt och slutade på en sjundeplats.

– Jag vet faktiskt inte. Man kan ju spekulera om allt möjligt. Det kan vara så enkelt som att de inte tyckte om mig och låten och det kan också vara så att låten skilde sig för mycket från allt annat, sa artisten efteråt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men trots de relativa motgångarna fortsatte artisten bjuda på sig själv. Två dagar efter ESC la han ut en bild på Instagram av sig själv på en äng med två personer på en filt i bakgrunden och skrev skämtsamt:

– Jag poserar avslappnat med alla de som röstade på mig.

Och att Benjamin tar mycket med en nypa salt är ingen underdrift. Varje år brukar nämligen årets svenska vinnare av Melodifestivalen traditionsenligt framföra sin vinnarlåt på Victoriadagen på Öland. Den 14 juli är det dags igen då det anordnas en stor konsert med massvis av kända artister på Idrottsplatsen, men för första gången kommer varken publiken på plats eller de som följer festligheterna på tv att få se årets Melodifestivalvinnare. Benjamin har nämligen valt att dissa kronprinsessan Victoria, 40. Han har genom sin manager tackat nej till att uppträda på Victoriadagen.

Annons

Kay Wiestål, som tillsammans med sitt team, arrangerar festen under kronprinsessan Victorias födelsedag bekräftar att de skickat en förfrågan till Benjamin Ingrosso efter vinsten i Melodifestivalen, men att artisten valt att inte komma. Han säger till Svensk Damtidning:

– Vi skickar förfrågningar till väldigt många olika artister under planeringen av Victoriadagen. Ibland har man tur, ibland otur. Men i år är vi väldigt glada över att bland andra Alexander Rybak och fantastiska Peter Jöback tackat ja till att uppträda.

FOTO: IBL

Annons