Bengt Magnussons vredesutbrott mot Bingo Rimér i TV4

01 okt, 2020 
En gång var de kollegor, Bengt Magnusson och Bingo Rimér.
Bingo Rimér är mest känd som fotograf, men han har också ett mindre känt förflutet på TV4. I den nya dokumentären Bingo Rimér: En flickfotografs bekännelser berättar om en kupp som fick nyhetslegendaren Bengt Magnusson att gå i taket.
Annons
Katrin Zytomierskas oro inför sommaren: ”Det värsta som kan hända mig”
Katrin Zytomierskas oro inför sommaren: ”Det värsta som kan hända mig”

Vi känner väl alla igen Bingo Rimér som kändisfotografen som upptäckte och fotade stora namn som Carolina Gynning, Hanna och Magdalena Graaf. I den nya dokumentären Bingo Rimér: En flickfotografs bekännelser får tittarna följa med på hans resa från Karlshamn till Stockholm och Los Angeles.

En av Bingo Rimérs lite mindre ihågkomna jobb är som barnprogramledare på TV4. Han hoppade nämligen in som sommarvikarie för Sofia Wistams (då Sofia Eriksson) Soffipropp. Utklädd som superhjälte ledde han programmet som hette Blixten och dunder, där barn fick ringa in för att bland annat spela det klassiska tv-spelet Hugo i förhoppningar om att vinna en stor geléråtta.

”Gick dit lite på örat”

Bingo Rimér berättar i dokumentären att han tyckte att det var sjukt att han skulle göra det på mornarna för att senare under dagen fotografera halvnakna tjejer och dessutom stöka runt på nattklubbar under nätter.

– Det här var samtidigt som jag fotade systrarna Graaf, Victoria Silvstedt och Carolina Gynning, och under den här tiden gick jag ut väldigt mycket. Jag kunde ju stå på Spybar och ba såhär ”åh herregud, nu är klockan halv fem. Det är ingen mening att gå och lägga sig”. Så jag festade en halvtimme till och åkte direkt från Spybar till TV4. Så någon gång gick man ju dit lite på örat, säger Bingo Rimér i dokumentären.

Annons

Han berättar vidare om sin kollega, Bengt Magnusson som då ledde Nyhetsmorgon.

– Han måste ju ha tyckt att jag var som en hemlös hund som bara smitit in. Och jag kallade honom för Super-Bengt och han blev så arg. När jag var klar skulle jag påa honom, och ba ”Nu alla barn är det dags för nyheterna med Super-Bengt”. Och i reklampauser skrek han ”jag har för fan sagt åt dig att inte kalla mig Super-Bengt”!, minns Bingo Rimér.

Bengt Magnussons allvarliga ord

Bengt Magnusson ska då ha förklarat att det kanske inte passar sig att lämna över till nyheterna på det sättet, eftersom det kunde underminera hans roll om han direkt efter att blivit kallad Super-Bengt ska berätta om en allvarlig olika.

Det här var dock inget som Bingo Rimér tog jätteallvarligt på. Vilket inte kommer som en överraskning, för de som följt honom vet ju att han tycker om att retas och provocera.

– Jag ska tänka på det, sa jag. Och sen nästa dag: ”Och nu över till Super-Bengt”, säger Bingo Rimér med ett stort skratt.

Annons

Bingo Rimér: En flickfotografs bekännelser finns att se på Dplay.

Bild: Karin Törnblom/TT

Annons