LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Bathina Philipson om familjens reaktion efter kärlekslyckan med Aje Philipson

14 apr, 2021 
AvLovisa Ström
Bathina & Aje Philipson
Bathina Philipson var bara 22 år när hon träffade sin 35 år äldre make Aje Philipson. I Tillsammans med Strömstedt berättar hon nu hur länge hon mörkade relationen för familjen, och hur det kommer sig att hon tillslut bestämde sig för att lägga korten på bordet.
Annons
Här är alla par som gästar Tillsammans med Strömstedt säsong 4Brand logo
Här är alla par som gästar Tillsammans med Strömstedt säsong 4

17 år har gått sedan podcast-profilen Bathina Philipson gifte sig med mångmiljonären Aje Philipson. Tillsammans har de barnen Märta, Axel och Hugo och bor idag i en stor våning på Östermalm. Men i början var det inte helt enkelt för paret. Då Aje är hela 35 år äldre än Bathina var det många som hade fördomar, och svårast tyckte Bathina det var att berätta för familjen.

Nu berättar hon hur länge hon mörkade relationen med Aje, och hur det kommer sig att hon tillslut bestämde sig för att lägga korten på bordet.

Så träffades Bathina och Aje Philipson

Det är i Tillsammans med Strömstedt som Bathina och Aje pratar om sin kärlekshistoria som enligt de båda började på en middag med gemensamma vänner.

– Det hände väl inte så mycket faktiskt. Jag hade träffat Aje vid olika gemensamma tidpunkter. En gång på en gemensam kompis 50-årsfest, berättar Bathina i programmet innan hon fortsätter:

Annons

– Sen så sågs vi i alla fall på Riche år 2000, kommer jag ihåg. Sen började vi höras lite på telefon.

Så länge mörkade Bathina för familjen

Sakta men säkert växte deras relation till att bli mer och mer seriös, men trots det kom Bathina på ursäkter för att inte berätta för sin familj om relationen.

– Jag är ju uppvuxen i en familj där det var förväntat att man skulle gifta sig med en muslimsk man, så för mig blev det väldigt mycket "hur ska jag lägga upp den här strategin?". En strategi som jag först tänkte att jag inte behövde lägga upp i början, då man inte visste om vi skulle fortsätta vara ihop eller inte, säger hon.

Men åren gick och kärleken mellan de bestod, och plötsligt väntade de även deras första gemensamma barn.

– När vi bestämde oss för att få barn så bestämde jag mig för att nu måste jag lägga alla korten på bordet. Dessutom fanns det ingen återvändo, för jag var ju gravid i tredje månanden. Så först duckade jag huvudet i sanden och sen så.. ja, säger hon.

Annons

När Jenny Strömstedt frågar hur hennes mamma tog det svarar hon:

– Jag tror mamma visste det mer eller mindre, men jag tog inte bladet ur munnen förrän efter fyra år. Det här med att ha massa pojkvänner och flickvänner, det har inte riktigt funnits i min uppväxt på det sättet att man går och pratar om det. Så när mitt och Ajes förhållande blev på riktigt, när det innebar barn och giftemål, inte förrän då berättade jag det för min mamma.

Annons