ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Maja Dahlqvists gliring efter Frida Karlssons kollaps: ”Drama queen”

26 jan, 2023 
Daniel Sörensen
Maja Dahlqvists pik till bästa vännen Frida Karlsson efter kollapsen i Tour de Ski.
Många blev oroliga när de såg Frida Karlsson kollapsa efter målgången i Tour de Ski tidigare i januari.
Bästa vännen Maja Dahlqvist var inte en av dem.
– Jag tänkte att hon var en liten drama queen, säger hon till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Charlotte Kalla: ”Trivs som skidpensionär”Brand logo
Charlotte Kalla: ”Trivs som skidpensionär”

Söndagen den 8 januari skrev Frida Karlsson, 23, historia när hon som första svensk på 15 år vann Tour de Ski. 2008 mäktade Charlotte Kalla med samma bedrift, men sedan har det gått lång tid utan liknande svenska framgångar på touren.

Finalklättringen upp för slalombacken Alpe Cermis i italienska Val di Fiemme avslutades med drama. Frida Karlsson gick in i väggen under spurten och kollapsade senare i målfållan. Läkarna fick springa till henne och ge henne vård, samtidigt motades kameramännen som flockats runt henne bort.

– Det är läskiga bilder. Det ser inte bra ut. Hon har tagit ut sig fullständigt, sa tv-kommentatorn Per Forsberg.

Frida Karlsson fick inte vara med på prispallen eftersom hon vårdades direkt efter loppet. Norska Tiril Udnes Weng kom tvåa och finska Kerttu Niskanen kom trea.
Frida Karlsson fick inte vara med på prispallen eftersom hon vårdades direkt efter loppet. Norska Tiril Udnes Weng kom tvåa och finska Kerttu Niskanen kom trea.

Kraschade även under OS i Peking 2022

Det var inte första gången som Karlsson kollapsade i samband med ett lopp. Det hände även under OS 2022. Till Tidningen Ångermanland sa Frida Karlsson att hon måste börja fundera på hur han ska lägga upp sina lopp framöver.

Annons

– Visst, det var väldigt obehagligt. Men helt klart är det här någonting jag måste fundera över för att undvika i framtiden, sa hon till lokaltidningen.

Vännerna Maja Dahlqvist och Frida Karlsson gästade Bianca Ingrossos talkshow i höstas.
Vännerna Maja Dahlqvist och Frida Karlsson gästade Bianca Ingrossos talkshow i höstas.

En som satt hemma i soffan och bevittnade Karlssons krasch var bästa vännen Maja Dahlqvist, 28. Hon hade redan hoppat av Tour de Ski med två etapper kvar. Hon var däremot – med tanke på att det hänt förut – inte särskilt orolig när hon såg bilderna på sin vän.

– Det blir extremt när man åker uppför så länge. Jag vet att Frida kan ta ut sig och när det blir så mycket stress på kroppen stänger den av för att skydda sig. Det var en trött Frida, säger Dahlqvist till Expressen.

Maja Dahlqvist: ”Jag var inte så orolig”

Sedan passade hon på att skicka en liten kärleksfull pik till kompisen.

– Jag tänkte att hon var en liten drama queen. Jag var inte så orolig.

Expressen: Vad menar du med ”drama queen”?

– Det är lite internt. När någon kastar efter mållinjen tänker man att alla är lika trötta, det handlar bara om vem som visar det utåt. Nu var det hon som visade det extremt mycket, säger Maja Dahlqvist.

FOTO: Marco Bertorello/AFP/TT, Terje Pedersen/NTB/TT, Karin Törnblom/TT

Annons