Basshunter försvann efter skandalerna – så lever han idag

Jonas-Basshunter-Altberg

För 15 år sedan blev Jonas "Basshunter" Altberg världskändis med superhiten "Boten Anna". Sedan dess har han varit frekvent omtalad i Storbritanniens skvallerpress. Nu hoppas han på att få spela igen.

Jonas Altberg, 36, mer känd som Basshunter, slog igenom i Sverige 2006 med sommarhiten Boten Anna. Den engelska versionen Now you're gone blev dessutom en internationell hit genom första placering på engelska topplistan i 5 veckor. Lika länge som ABBAs Dancing Queen.

VISAR UPP Pegs nya kyssbild med mystiska killen

Basshunter blev realitystjärna

Succén gjorde Basshunter till en världsartist och inte långt därefter deltog Jonas i kändisversionen av den brittiska dokusåpan Celebrity Big Brother. Samma år som Donald Trumps exfru Ivana Trump och skådespelaren Vinnie Jones deltog.

Den brittiska skandalpressen gjorde Basshunter till en frekvent omtalad profil i de engelska tabloidtidningarna med både nakenbilder och läckta sexvideos. Jonas har efter skriverierna uttryckt att uppmärksamheten blev omöjlig efter ett tag men att det även bidrog till hans karriär som artist utomlands.

– Tack vare att jag var med fick de ett ansikte på mig. Själva uppmärksamheten man fick när man gick på stan var praktiskt taget omöjlig i något år, berättar han i Aftonbladet.

2011 valde Basshunter att komma tillbaka till svensk mark där han även syntes i den svenska versionen av Big Brother. Där tillsammans med deltagarna spelade dem in låten Fest i hela huset.

– Jag tycker det är skitkul och intressant och att ha ett 50-tal kameror riktade mot sig hela tiden är bara en bonus. Månaden jag hade i huset i Storbritannien, det är en av de roligaste jag haft i hela mitt liv, sa han då till Aftonbladet.

Basshunter om skilsmässan och alkoholproblemen

Idag har Basshunter tagit ett steg tillbaka från rampljuset, men är fortfarande aktiv i dj:andet, bland annat genom klubbspelningar.

Sedan 2012 är han bosatt i Dubai där han även hittade kärleken i Tina Makhia Khayatsadeh, 31. Paret gifte sig 2017, men bara något år senare tog kärleken slut då de ansökte om skilsmässa.

– Jag såg inte fram emot att komma hem, och att inte vilja komma hem är rätt deprimerande. Ute på turné är fest det bästa botemedlet, men också det absolut värsta botemedlet, säger Jonas i P3 musikdokumentär.

– Jag körde fem gig och hade en dag ledig, lik förbannat gick jag ut och festade på en jävla måndag. Det var då jag kollade mig själv i spegeln och sa: ”Du är fan tragisk, nu får du skärpa till dig”. Då bestämde jag mig för att efter den turnén skulle jag åka hem och ta tag i skiten, fortsätter han.

Basshunters hopp om att få spela igen

Förra året gick Basshunter ut med nyheten att en comeback kan komma att bli aktuell. Han släppte då låten Angels ain't listening. Men sedan pandemins start har även Basshunter drabbats i framgångarna och på dj:ns sociala medier syns de hoppfulla förväntningar att få börja spela på klubbarna igen. "Snart allihopa! Snart!" skriver han på Instagram.

LÄS MER: Niklas Hultberg försvann efter Idol 2020 – så lever han idag

LÄS MER: Emilios sorg efter Benjamins ord om skilsmässan

FOTO: Instagram, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!