Basisten Henrik Ohlin i Black Ingvars är död – oklara dödsorsaken

Black Ingvars

Henrik Ohlin var basist i Black Ingvars. Bandet hade stora framgångar på 90-talet då de gjorde hårdrockscovers på bland annat Fångad av en stormvind. Men nu har Ohlin lämnat oss, alldeles för tidigt.

Black Ingvars-basisten Henrik Ohlin är död, det är i ett inlägg på Facebook som bandet nu bekräftar hans tragiska bortgång.

”Vi är förkrossade! Du lämnade oss alldeles för tidigt Henrik. Tack för alla fantastiska gig, musikaliska underverk och alla sena nätter. Du var väldigt viktig för oss. Jorden är en legend fattigare. R.I.P kompis.”, skriver de.

Henrik växte upp i Björkekärr i Göteborg, precis som hans andra kollegor i bandet. Göteborgsbandet blev stora under 90-talet och de har gjort flera hårdrockscovers på låtar som redan var kända. Bland annat har de tolkat Lena Philipsons Dansa i neon och Carolas Fångad av en stormvind.

De har även gjort flera barnvisor i hårdrocksversioner och tolkat både Astrid Lindgrens visor och Disneylåtar.

Henrik Ohlin var musiker och ljudtekniker

Timmy Qvarnström är styrelseordförande på Qtech där Henrik Ohlin även jobbade som ljudtekniker. Nu berättar han för Aftonbladet att Henrik var den duktigaste musikern han någonsin känt.

– Han var musiker och ljudtekniker, var aldrig arg utan alltid snäll och har alltid dykt upp glad på avsatt tid. En stor krambjörn som aldrig höjde rösten och var duktig på det han gjorde.

LÄS MER: Här är alla danspar som tävlar i semifinal i Let's dance 2021

Kollegorna har nu gjort om Henriks skrivbord till en minnesplats. Under tisdagen har många av hans vänner och kollegor kommit dit och skänkt honom en tanke.

– Jag är bara 35 så jag kände inte till hans gamla karriär men nu dyker det upp folk från tv-världen och från världens alla hörn som har jobbat med honom och minns honom väl, säger Timmy Qvarnström och fortsätter:

– Två här på firman, inklusive mig själv, växte upp med Black Ingvars barnvisor och det är ju ”Henke” som gjort de skivorna. Nu ligger de på hans minneslund här.

Fansen och andra bekanta är i stor sorg

Men det är inte bara på jobbet som både fans och Henriks nära och kära väljer att beklaga sorgen och hylla den folkkära basisten.

”Tragiskt, många minnen av Henrik ifrån 70-talet, Kålltorpsskolan, Björkekärr mm”, skriver en.

”Oerhört sorgligt. Vila i frid Henrik. Go gubbe från Björkekärr.”, skriver en annan.

”Så oerhört sorgligt .Vila i Frid Henrik från vårat Träringen i Björkekärr”, skriver en tredje.

”Nej så sorgligt! Så otroligt hjärtskärande när ett ljus släcks så tidigt. Tyckte om honom. Rösten, känslan och hans bas-lir. Beklagar er förlust.”, skriver en fjärde.

Dödsorsaken är ännu oklar.

LÄS OCKSÅ: Gustav Mandelmanns okända hälsoproblem – tvingad till operation

LÄS OCKSÅ: Därför tackade Jonna Lundell nej till Let's dance

FOTO: Madelene Bengtsson, Tobias Röstlund

Senaste nytt