Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bartosz diskad i Biggest loser – anklagar TV4 för kontraktsbrott

30 maj, 2018 
Malin Ljung
Bartosz Komenda blev diskad i Biggest Loser och anklagar nu TV4 för kontraktsbrott.
Bartosz Komenda tvingades lämna Biggest loser efter att produktionen fann en våg i en bil han parkerat nära slottet. Nu riktar han skarp kritik mot TV4.
Annons

I tisdagens Biggest loser uppdagades det att deltagaren Bartosz Komenda brutit mot reglerna. Han hade dagar innan inspelningen börjat parkerat sin bil på en parkering en bit från slottet där deltagarna bor.

Produktionen ska dock inte ha informerats om det hela, men när de fick nys om det tog de genast situationen på allvar och tog med sig Bartosz till bilden. Och när programledaren Anna Brolin bad Bartosz öppna bakluckan fann de en våg – något som innebar att han diskvalificerades med omedelbar verkan och tvingades omedelbart att lämna Biggest loser.

I programmet verkar Bartosz ta det hela med ro och tittarna fick se hur han accepterade beslutet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är lugnt, för jag känner inte att jag gjort något fel i alla fall, så då skiter vi i det, sa han.

Men efteråt är han inte alls lika lugn med produktionens beslut att diska honom veckan före finalveckan.

Annons

– Jag tycker det är helt för jävligt att jag blev diskad på grund av detta, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag parkerade bilen där fyra dagar innan jag klev in på slottet, och vi får göra vad vi vill innan programmet börjar. Det finns ingenting i kontraktet som säger att jag inte får parkera bilen var jag vill.

Bartosz hävdar att han diskades av produktionen för något de egentligen inte har rätt till. Han står dessutom fast vid att vågen som fanns i bakluckan inte fungerade – den ska inte ens ha tillhört honom.

– Den låg där för att en annan deltagare bad mig lägga den där, efter att jag berättat att min bil stod i närheten. Det var ingenting jag brydde mig om, det är knappast det som avgör om man går ner i vikt eller inte.

Bartosz tror att det är en av de tidigare Biggest loser-deltagarna på slottet som berättat för produktionen om bilens existens.

Biggest losers exekutiva producent Lotta Andersson motiverar beslutet om att diska Bartosz Komenda med att en av de viktigaste reglerna är att checka ut från livet utanför under tiden som inspelningen pågår.

Annons

– Att Bartosz hade en bil som dessutom hade en våg i bakluckan på promenadavstånd från slottet bryter mot dessa regler och därför tvingades han lämna tävlingen, något som han på plats förstod och accepterade. Vi önskar honom fortsatt lycka till i sin fortsatta resa mot ett hälsosammare liv, säger hon till Aftonbladet.

FOTO: TV4

Annons