TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Barnen i Greveholm har vuxit upp – så ser deras liv ut 24 år senare

08 dec, 2020 
Mysteriet på Greveholm
Gustaf Åkerblom och Hanna Malmberg slog igenom 1996 när de spelade barnen Ivar och Melitta i den populära julkalendern Mysteriet på Greveholm.
Nu har det gått 24 år sedan succé och i Nyhetsmorgon avslöjar de hur livet ser ut idag.
Annons
”Mirakel” årets julkalender 2020 - så blir deBrand logo
”Mirakel” årets julkalender 2020 - så blir de

Så här i decembertider är det många som tycker att just julkalendern gör att man kommer i extra julstämning.

Den första julkalendern började sändas 1960 i SVT och sedan dess har den sänts varje år från den första till den 24:e december.

En av de mest populära julkalendrarna genom tiderna är Mysteriet på Greveholm som sändes 1996. Den populära serien har bland annat röstats fram som den bästa någonsin.

Under morgonen gästade Gustaf Åkerblom, som spelade lillebror Ivar, och Hanna Malmberg, som spelade Melitta i den älskade julkalendern Nyhetsmorgon. Och det blev en riktig återförening, skådespelarna har nämligen inte träffats på 14 år.

Återföreningen efter stora succén

Hanna Malmberg berättar att hon, Gustaf Åkerblom och Linn Bülow som spelar Lillan samt regissören hade en återförening tio år efter julkalendern hade sänts. Då åt de middag tillsammans och gick ut.

Annons

– Då tyckte man att det hade gått skitlång tid, men så kom vi hit nu för ni frågade ´det var ganska längesen, har ni sett´, jo vi har setts, det var inte så längesen, men det var ju 2006 liksom, säger Gustaf Åkerblom i Nyhetsmorgon.

De berättar båda två att de inte har gått tillbaka och tittat på den populära julkalendern efter att den sändes 1996. Men Hanna Malmberg säger att hon förstod hur populär Mysteriet på Greveholm verkligen har blivit när hon fick brev och mejl från människor som berättar om hur mycket de uppskattar kalendern.

– Jag har ju försökt att övertyga mina barn om att titta på den, men de har varit ganska skeptiska, säger Hanna Malmberg.

Under intervjun bjöd programledarna Maria Forsblom och Martin Järborg också på en överraskning. Anna-Lena Bergelin som spelar mamman till Ivar och Melitta i julkalendern var nämligen med på länk och skickade en hälsning.

Så ser barnskådespelarnas liv ut idag

Men trots att människor fortsätter att titta på den uppskattade julkalendern så har skådespelarna Gustaf Åkerblom och Hanna Malmberg vuxit upp och gått vidare i sina liv. En nyfiken Maria Forsblom undrar hur deras liv ser ut idag.

Annons

– Jag skriver och håller på med typ samma sak faktisk, fast bakom kameran mer. Jag skriver och regisserar film och tv-serier, säger Gustaf Åkerblom och berättar att han bland annat regisserat Lasse-Maja.

– Jag är ju fortfarande skådespelare, så jag jobbar ju framför allt med det. Men också socialt arbete där jag hjälper utsatta kvinnor och barn som har hamnat snett eller i ett utanförskap eller är utsatta för våld och hemskheter, berättar Hanna Malmberg i Nyhetsmorgon.

FOTO: TV4/Stefan Lindblom/TT

Annons