LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Babben Larsson lägger ner karriären – berättar om tunga bakslaget

16 maj, 2023 
Simon Lundh
Babben Larsson
Babben Larsson berättade förra året att hon slutar med stand up.
Nu berättar hon vad som ligger bakom beslutet.
– Då är det bättre att jag inte gör det, säger Babben.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anis Don Demina om relationen till Babben Larsson – satsningen tillsammansBrand logo
Anis Don Demina om relationen till Babben Larsson – satsningen tillsammans

Babben Larsson, 66, har blivit en av Sveriges mest älskade programledare. På julafton fick hon den stora äran att vara julvärd för första gången. Efter det har Babben synts i rutan både i succéprogrammet Bäst i test och SVT produktionen 1 mot Sverige.

Babben lägger ner karriären efter succén

Trots att Babben nu kanske är mest förknippad med rollen som programledare så slog hon från början igenom som komiker. Babben har uppträtt sedan premiären på scen 1988, men förra året kom hon med beskedet att hon lägger ner stand up karriären. Då berättade Babben för Hänt om beslutet.

– Det har blivit mindre och mindre stand up. Först kom pandemin och sen har det varit så mycket tv, jag har skrivit en bok, jag håller på med en platta som kommer i november. Så tillslut blev det bara det som jag hade minst tid över till och då tycker inte jag att jag kan hålla den nivån jag verkligen vill.

Därför väljer Babben att avsluta sin framgångsrika karriär

När Babben gästade podcasten Värvet berättar hon om ytterligare ett anledning till att lägga ner.

Annons

– Lusten avtog och det beror på att jag inte kan turnera just nu, säger Babben och fortsätter beskriva att kroppen säger ifrån under hennes framträdanden.

– Jag har strul med en fot som har mycket atros.

Babben berättar hur atrosen påverkar hennes framträdanden på stand up scenerna.

– Jag har oftast inte ont när jag giggar, utan jag har ont nästa dag. Då staplar jag ner som en lite äldre person. Sedan mjukar jag upp och då kan jag gigga igen, men tills slut kommer vi till vägs ände. Att det gör lite ont hela tiden, säger Babben.

Babbens beslut efter skadan i foten

Komikern berättar vidare att hon tidigare i vanliga fall uppträder iallafall tre gånger i veckan och att showerna då pågår i ungefär 1 timme och 40 minuter. Något som blir svårare med en skada i foten.

– Om jag inte pallar det då är det bättre att jag inte gör det känner jag. Då tar jag en paus och försöker få i ordning på foten på olika sätt. Sedan får jag se, säger Babben.

FOTO: Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet

Annons