ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Babben Larsson ersätts – 1 mot Sverige plockas bort helt

18 nov, 2022 
babben larsson
Det händer mycket kring Babben Larsson just nu och i dagarna stod det klart att det är hon som blir årets julvärd i SVT!
Nu ersätts hon dock av kollegan Kristian Luuk.
Annons
Babben tipsar: Så får du bästa stämning på julaftonBrand logo
Babben tipsar: Så får du bästa stämning på julafton

I dagarna gick SVT äntligen ut med beskedet om vem som blir årets julvärd. Det ärofyllda uppdraget har axlats av många olika personer under årens lopp, även om Arne Weise hade stafettpinnen hela 21 gånger.

Men julvärden för julen 2022 är alltså ingen mindre än den folkkära programledaren Babben Larsson, 66.

– Det blir ganska avspänt. Jag kommer prata med dem som sitter och tittar. Jag kommer resonera om olika saker och ha gäster som jag pratar om julen med och så kommer jag ha en del musikaliska gäster, förklarade Babben Larsson för Hänt.

Beskedet om en nya säsongen av Bäst i test

Men det är ju långt ifrån bara på julafton som vi får se Babben i tv-rutan. Under hösten har vi fått se henne i den andra säsongen av storsatsningen 1 mot Sverige, en slags frågesport där en person tävlar live i studion mot hela svenska folket.

Annons

Men det är ju inte bara i 1 mot Sverige som vi får se Babben. Hon är ju även frontfigur i succén Bäst i test. I januari kommer den sjunde säsongen av succéprogrammet som fångar både äldre och yngre tittarna.

I den kommande säsongen får vi bland annat se Marko "Markoolio" Lehtosalo, 47, och Nikki Amini, 37, som båda kommer att sitta i den fasta panelen och därmed vara med i samtliga program.

– Bäst i test har blivit något av en institution inom svensk tv-underhållning. Det ska bli en otroligt stor ära att få göra bort sig på bästa sändningstid, sa Nikki Amini i ett pressmeddelande.

Därför försvinner Babben Larsson – ersätts av Kristian Luuk

Men nu under hösten är det som sagt 1 mot Sverige som stått på agendan på fredagskvällarna och Babben har levererat gång på gång. Men nu försvinner programmet helt.

– Ja det här var ju det sista programmet för säsongen, vilket innebär att vi kanske får ses en annan gång, sa Babben i programmet.

Anledningen till att 1 mot Sverige plockas bort beror på att det var säsongsavslutning, istället blir det Kristian Luuk, 56, som tar över med På spåret.

– Nästa vecka kör På spåret på den här sändningstiden, men tack för att ni har tittat hela säsongen, varit med och engagerat er i DUO-appen, och ha en himla bra fortsättning på helgen. Adjö!, sa Babben i programmet.

Hänt har sökt SVT för en kommentar.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons