hänt exklusivt

Därför blir Babben Larsson årets julvärd i SVT – detaljerna som avslöjar

Tareq Taylor och Babben Larsson

Babben Larsson är ett av namnen som toppar betting-listorna.
Men vem är det egentligen som blir julvärd i SVT denna jul?
Här är detaljerna som tyder på att det blir Babben – samt draget av henne själv som kan vara avgörande!
Tareq Taylor och Sofia Ståhl om årets julvärd
0:46

Efter reklamen: Tareq Taylor och Sofia Ståhl om årets julvärd

(0:46)

Slå på ljud

Julen närmar sig med stormsteg men än har SVT inte presenterat vem som blir årets julvärd. Det är ett av de kanske allra mest prestigefyllda uppdragen i tv-världen som man kan få.

Förra året var det Tareq Taylor, 53, som fick äran att leda julaftonssändningen men eftersom SVT på senare år inte haft samma programledare två år i rad så är spänningen nu olidlig gällande vem som blir Tareqs ersättare.

Faktum är att sedan Arne Weise gjorde sin sista sändning 2002 ha en ny julvärd presenterats varje år.

Enligt oddsen verkar det stå emellan fyra personer, då det finns fyra namn som har lägst odds på 7,5. Dessa är Babben Larsson, 65, David Sundin, 46, Edward Blom, 51, och Suzanne Reuter, 70.

Därför blir Babben Larsson årets julvärd – detaljerna som avgör

Babben Larsson kanske inte är en allt för dum idé att lägga sin gissning på, det finns faktiskt flertal saker som tyder på att Babben skulle kunna bli årets julvärd.

Babben har nämligen aldrig tidigare varit julvärd, vilket innebär att hon än inte kan ha blivit inaktuell på den punkten. Dessutom leder Babben flertal av SVT:s storsatsningar som Bäst i test och 1 mot Sverige. Så att Babben är omtyckt på SVT, står det inga tvivel kring.

Andra kändisar som Hänt träffat har även droppat just namnet Babben när Hänt frågat vem de tror blir årets julvärd.

– Det blir väl någon som är väldigt SVT:ig. David Sundin blir det förmodligen för han har inte varit julvärd. Jag sätter 100 spänn på att det blir David Sundin. Eller Babben?, sa Lina Hedlund, känd från Alcazar, när Hänt träffade henne under Idol 2022.

Dessutom är Babben folkkär, hon har arbetat med tv i decenier och är ett ansikte som de flesta känner igen.

Babben Larssons drag som kan ha avslöjat allt

När Hänt frågade Babben om hur hon skulle se på att ta sig an uppdraget avslöjade Babben att hon till och med har fått frågan tidigare.

”Roligt såklart, har varit med på shortlistan flera år. Jag har fått frågan flera gånger men av olika anledningar har det blivit nej”, skrev då Babben.

Och som pricken över i:et gjorde Babben ett drag som kan ha avslöjat det hela. Hänt frågade nämligen om Babben hade tackat nej även om hon fått frågan i år? Detta varpå Babben valde att inte svara.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN