ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Axel Pilebys barnbesked med Felicia – 1,5 år efter dottern Lärkes födsel

13 okt, 2022 
Axel och Felicia
Axel Pileby blev nyligen pappa.
Men hur ser det ut nu – kommer de att bli fler i familjen? TV4-profilen avslöjar!
Annons
Tilde de Paula Eby och Axel Pileby om förändringen i Efter femBrand logo
Tilde de Paula Eby och Axel Pileby om förändringen i Efter fem

Axel Pileby har blivit en mycket uppskattad programledare i TV4-programmet Efter fem. I programpunkten Sverigesvepet brukar han ta med tittarna på en resa runtom i Sverige där han presenterar olika spaningar för dagen.

Privat har Axel nyligen blivit pappa, det var i somras som den glädjande nyheten avslöjades. Det var hans kollegor som berättade om nyheten för Efter fem-tittarna:

– Alltså Axel, vår kompis har blivit pappa! Alltså det är så sjukt stort!, sa Henrik Alsterdal i programmet då.

– Ja, det är fantastiskt roligt. Inte bara Axel, Felicia har blivit mamma också så vi har den stora glädjen att få gratulera hela den lilla nybildade familjen. Hon är söt som socker!, la Tilde till.

Senare gick Axel och Felicia ut med att dottern blivit döpt till Lärke.

Annons

Axel Pilebys ord om papparollen

Nu berättar Axel öppenhjärtligt om hur livet som småbarnsförälder är, i en intervju med Aftonbladet.

– Det var verkligen mäktigt när Lärke föddes och upplevelsen var så häftig. Däremot förändras livet och det är en utmaning. För mig har jobbet alltid varit otroligt prioriterat och nummer ett. Det är fortfarande extremt viktigt, men man har fått lära sig att ens eget ego måste stå åt sidan. Det är inte jag som är viktigast längre och så måste det vara. Men det är som sagt utmanande att kombinera de här två sakerna.

TV4-profilens svar på barnfrågan: ”Imponerad”

Axel fortsätter med att berätta hur livet snabbt förändrades efter att Lärke kommit in i bilden. Inte minst i hemmet, som helt plötsligt blev lite stökigare..

Annons

– Men småbarnslivet är väldigt kul och lärorikt och det händer saker hela tiden. Under den första tiden är det ju inte så mycket personlighet, men nu börjar hon springa runt och man känner att det verkligen är en liten person. Jag längtade efter det här. Däremot trodde jag det skulle bli lite lugnare, men det blev precis tvärtom. Jag hatar förresten kladd över allt annat, nu är det kladd precis överallt. Min tjej är mycket coolare än vad jag är. Hon är allt jag vill vara och är lugn och trygg.

Reportern frågar även hur paret ser på att skaffa ett till barn – varpå Axel svarar bestämt:

– Nej, det får nog vänta. Det är i alla fall känslan. Jag är imponerad över de som klarar två barn, det är starkt. Mitt mål nu är att bli en lika bra förälder som mina föräldrar har varit. De har alltid varit stöttande och älskat mig villkorslöst.

FOTO: INSTAGRAM

Annons