Återupplivade sin hund – med mun mot mun-metoden

Lisa Ajax var på plats under Idolfinalen i Globen. Men bara timmar tidigare befann hon sig mitt i ett blodigt drama efter att hennes chiahuahua ramlat ner för trappan. ”Jag fick blod på min mun när jag gjorde mun-mot-mun-metoden”, berättar hon för Hänt.

Det blev en omtumlande fredag för den före detta Idol-vinnaren Lisa Ajax, 18. Endast några timmar innan direktsändningen i Globen ramlade Lisas chihuahua Louis nerför trappan hemma.

LÄS OCKSÅ: Han tog hem braksegern i Idol 2016 

– Han ramlade ner flera, flera steg. Så var han medvetslös i kanske 5 minuter, tungan hängde utanför och det kom blod från munnen. Jag trodde han skulle dö, säger en märkbart chockad Lisa när vi pratar med henne på efterfesten.

image1-1

Louis är en två-årig hund av rasen chihuahua som inte väger mer än två kilo. Vid händelsen befann sig Lisa i huset tillsammans med sin mamma och panik utbröt:

– Mamma och jag bara skrek. Vi visste inte vad vi skulle göra.

LÄS OCKSÅ: Mello-aktuella Ajax tips till Idolerna: “Gå inte all in”

Det var då Lisa bestämde sig för att göra mun-mot-mun-metoden på Louis:

– Jag fick blod på min mun för jag öppnade hans mun så att han inte skadade tungan mot tänderna och sen blåste jag in luft. Jag har ingen aning om det är så man ska göra men… Jag bara blåste i typ 2 minuter och till slut började han vakna.

Och Lisas ingripande verkar ha fungerat, för till slut vaknade Louie till liv och familjen kunde åka in till djursjukhuset med honom. Som tur var fick han inga bestående men, men Lisa var ändå rejält ur fokus under Idol-kvällen efter händelsen:

– Nu är han hemma och leker, det är så skönt. Mamma har skickat bilder på honom och jag lämnade inte huset förrän jag visste att läget var stabilt. Men det är klart, jag ser bilden framför mig hela tiden när han är medvetslös.

Så här räddar du livet på din hund:

LÄS OCKSÅ: BILDSPECIAL: 15 hundar som ångrar att de gick till frisören

Foto: IBL, Privat

SENASTE NYTT!