Åsa Vesterlunds stora familjesorg – känslosamma orden

Åsa Vesterlunds stora familjesorg – känslosamma orden

Åsa Vesterlund har fått möta flera framgångar under det gångna året.
Nu delar hon med sig av en stor familjesorg.
Margaux Dietz öppnar upp om sin mammas kamp på sjukhuset
Slå på ljud

Åsa Vesterlund, 46, blev känd med hela svenska folket genom sin medverkan i TV3:s realityserie Svenska Hollywoodfruar. I flera säsonger har tittarna kunnat följa hennes vardag – men nu sänds tyvärr inte programmet längre.

I februari år 2018 avslöjade Hollywoodfrun att hon hittat kärleken. Den lycklige var plastikkirurgen Fredrik Berne från Göteborg, som Åsa bott delvis hos.

Men i augusti gav Åsa det dystra beskedet att paret valt att gå skilda vägar. Utan att gå in på några detaljer bekräftade hon uppbrottet för Hänt.

– Jag kan säga så här att, ja, jag valde att lämna, sa Åsa Vesterlund till Hänt och fortsatte:

– När tiden är rätt så kanske jag delar mer. Men nu väljer jag att fokusera på framtiden och den kommande hösten med spännande nya projekt.

Åsa Vesterlund. Foto: Daniel Sahlberg / TV3

Fick återigen hudcancer

Det har varit ett minst sagt tufft och händelserikt år för Åsa. För efter uppbrottet kom ännu ett bakslag: hon hade drabbats återigen av hudcancer.

Det var under 2010 som Hollywoodfrun drabbades av den hemska sjukdomen för första gången. Några år senare kom det tillbaka och Åsa tvingades till en akut operation.

I september skrev Åsa på Instagram hur svenska läkare missat att hon hade hudcancer för några veckor sedan.

”Den svenska läkaren försäkrade mig efter att ha undersökt mig från topp till tå att jag inte hade något att oroa mig för,” skev hon på Instagram.

”Min läkare i USA hittade sex märken som såg misstänkta ut och skickade i väg patologiprover. Två dagar senare kom provsvaren och två av märkena var cancer. Det här är den andra gången som det här händer mig. Svenska läkare (två olika) missar att jag har födelsemärken med cancer.”

Magkänslan stämde

Hon berättade då för Hänt om känslorna och hur besviken hon var på den svenska sjukvården.

– Jag kollade för några veckor sedan i Sverige. Då sa de inget. Det sjukaste var att jag frågade om en specifik prick. Sen när jag åkte tillbaka till USA så uppsökte jag även en läkare där, då jag hade på känn att något inte stämde.

Åsas magkänsla hade rätt – då den amerikanska läkaren upptäckte att hon återigen hade drabbats av hudcancer.

– Det gäller att ta prickarna i tid, man kan ju dö om man inte märker något.

Stora familjesorgen

Nu kommer Åsa med ett nytt, minst sagt tufft besked. Hennes styvpappa har gått bort. Enligt hennes inlägg tolkar man det som att det är i sviterna av covid-19, då hon gjort en hashtagg för viruset. Hon skriver bland annat ”Jag kunde aldrig bett om en bättre pappa".

”Stepdads deserves the same respect a father would receive. They pour all of their time, energy, and love into a child they didn’t even creat. Stepdads don’t do it because they have to. They do it because they want to. I couldn’t have asked for a better Dad “stepdad”, Rest In Peace dear Matti”, skriver Åsa på Instagram.

Till Hänt kommenterar hon det tragiska:

– Han var som en far till mig. All heder till alla styvpappor och styvmammor där ute som tar sig an andras barn med så mycket kärlek.

LÄS OCKSÅ: Sanningen om Benjamin Ingrosso och Silvana Imams relation

LÄS OCKSÅ: Diana och Patriks relationen idag efter sveket i Paradise hotel

FRÅN FÖRSTASIDAN